Gepofte aardappel & een gezond dieet

November 26

Gepofte aardappel & een gezond dieet

Voor de liefhebbers van het vlees en aardappelen, een maaltijd mogelijk niet compleet zijn zonder een gepofte aardappel. Als je op een dieet, zou je graag gebakken aardappelen omdat zij u opvullen zonder een aanzienlijk aantal calorieën. U kunt aardappelen opnemen als onderdeel van een gezond dieet; gewoon nemen het gemakkelijk op toppings als de traditionele toevoegingen--zure room, kaas en boter--toevoegen vet en calorieën. Naast het feit dat een relatief lage-calorie-optie voor maaltijden, gebakken aardappelen serveren vezel en een scala aan vitaminen en mineralen.

Basisvoeding

Gepofte aardappel & een gezond dieet

Één grote gebakken aardappel met een gewicht van 10,5 ounces heeft 278 calorieën, of 13,9 procent van de calorieën voor de dag als u aan een 2.000-calorie dieet houden. Neemt u in weinig vet in deze portie grootte--0.3 gram--waardoor het een goede optie voor vetarm dieetplannen. Daarentegen zal een gepofte aardappel niet passen in een koolhydraatarm dieet; elke aardappel bevat 63.2 gram koolhydraten, een aanzienlijk deel van de 225 tot 325 gram koolhydraten die je nodig hebt in uw maaltijden per dag. Aardappelen zijn ook een goede bron van vezels. Een grote gebakken aardappel bevat 6,6 gram, ongeveer een kwart van de vezel moet u dagelijks. Een gepofte aardappel biedt ook 7,4 gram eiwit.

Vitaminen

Gepofte aardappel & een gezond dieet

Een gepofte aardappel eten en je verbruikt bijna 70 procent van de vitamine B-6 die moet je elke dag. De vitamine B-6 in dit gerecht beïnvloedt de gezondheid van je hersenen, maar een tekort kan negatieve invloed hebben op uw zenuwen, huid en immuunsysteem, volgens de nationale instituten van gezondheid Office van Dietary Supplements. Gebakken aardappelen bieden een scala aan andere B-vitaminen als goed, hoewel het in kleinere hoeveelheden, met inbegrip van folaat, thiamine, riboflavine en niacine. Dit gerecht bevat 31,8 aan 38,2% van de dagelijks aanbevolen inname van vitamine C.

Mineralen

Gepofte aardappel & een gezond dieet

Met inbegrip van een gepofte aardappel in uw dieet geeft je magnesium en fosfor. Elke portie van dit gerecht bevat 21 aan 31,1% van de magnesium en 29,8 procent van de fosfor die u dagelijks nodig hebt. Het is ook een goede bron van ijzer, met 17,7 tot 40 procent van de dagelijkse aanbevolen inname. Vrouwen moeten meer ijzer in hun dieet dan mannen, dus vind een gepofte aardappel met spinazie te verhogen van uw inname van ijzer, moet u een beetje meer topping. U zult ook in kleine hoeveelheden calcium, zink en koper, gaan.

Overwegingen

Gepofte aardappel & een gezond dieet

Bakken van aardappelen in de oven meestal impliceert hen in aluminiumfolie verpakken, maar deze praktijk kan resulteren in de ontwikkeling van botulisme als aardappelen niet correct worden behandeld. Een verslag in juli 1998 de kwestie van "The Journal of Infectious Diseases" merkt dat een significante botulisme-uitbraak heeft plaatsgevonden in de Verenigde Staten wanneer mensen aardappel gebaseerde duik gemaakt van besmette aardappelen verbruikt. Botulisme ontwikkeld terwijl deze aardappelen, bedekt met aluminiumfolie, was gekookt en vervolgens bij kamertemperatuur gedurende een aantal dagen zonder koeling gehouden.


gerelateerde artikelen