Schildklier deficiëntie dieet

July 23

Schildklier deficiëntie dieet

Hypothyreoïdie kan optreden als uw schildklier niet genoeg hormonen produceren, en dit in een verminderde stofwisseling resulteren kan. Kan uw arts voorstellen medicijnen om te corrigeren van de problemen van de deficiëntie van de schildklier, maar er zijn voedingsmiddelen kunt u opnemen in uw dieet om de functie van je schildklier te verbeteren. Streef altijd naar het advies van uw arts alvorens zelf medicatie voor de schildklierproblemen.

Jodium-rijk voedsel

Moet je jodium in uw dieet te houden van uw schildklier werking adequaat, maar de verslagen van de Amerikaanse vereniging van de schildklier die 40 procent van de mensen in de wereld zijn in gevaar van een jodiumtekort. Jodium wordt vaak aangetroffen in keukenzout, maar u niet vertrouwen op het te krijgen van alle uw jodium als zout is rijk aan natrium--teveel natrium in je dieet kan leiden tot hoge bloeddruk en verhogen van uw risico op beroerte. Kijk naar zeevis, zeewier, eieren, brood en soja melk zodat u met jodium te stimuleren van de schildklier functie.

Zink-rijk voedsel

Niet voldoende zink te krijgen in uw dieet invloed kan zijn op functie van de schildklier, dus het stimuleren van uw inname van levensmiddelen met een hoog in dit mineraal goed voor uw dieet is. Oesters zijn een uitstekende bron van zink, met 76.7 mg per 6-oester dienen; Dit is ver boven de dagelijks aanbevolen inname van 8 mg, voor vrouwen en 11 mg voor mannen. Andere bronnen van zink, omvatten hoewel ze veel minder dan oesters bevatten, rundvlees shanks, krab, varkensvlees schouder, kip benen, verrijkte ontbijtgranen, kreeft, gebakken bonen en cashewnoten.

Selenium-rijk voedsel

De Podell medische praktijk website verwijst naar selenium als de "slapende reus van natuurlijke schildklier therapieën" vanwege haar rol in het activeren van bepaalde schildklierhormonen. U moet 55 mcg van selenium per dag; u kunt uw inname van dit mineraal opvoeren door tarwekiemen, lever, boter, vette vis, schelpdieren, knoflook, zonnebloempitten en volkoren producten in uw dagelijkse voeding. Naast haar rol in functie van de schildklier fungeert selenium als een antioxidant.

Ijzer-rijk voedsel

Met inbegrip van levensmiddelen met een hoog in ijzer in uw dieet is een slimme zet voor schildklier functie. Een studie gepubliceerd in 2006 de kwestie van de "Azië Pacific Journal of Clinical Nutrition" wijst erop dat een ijzertekort draagt bij aan een underperforming schildklier. Dagelijks moet u 8 tot en met 18 mg ijzer in uw dieet. U kunt ijzer inname verhogen door het eten van lever, nieren en hart evenals vlees en vis, noten, zaden, gedroogde bonen en spinazie.


gerelateerde artikelen