Wat zijn de behandelingen voor een gebroken pols?

October 21

Wat zijn de behandelingen voor een gebroken pols?

De menselijke pols is een nuttig en gecompliceerd gewricht. Het kan uitvoeren van sterke bewegingen, alsook fijne ingewikkelde ones. Het is wat wordt genoemd een glijden scharnier, kunnen bewegen in verschillende vlakken.

Een fractuur van de pols, of gebroken pols, kan leiden tot aanzienlijke mobiliteit tekorten genezen in abnormale positie en uitlijning en aanzetten tot het begin van de artritis, indien niet goed behandeld. Behandelingen voor gebroken polsen kunnen net zo gevarieerd als het letsel zelf.

Spalken

Spalken zijn in principe ondersteunende accolades die immobiliseren van de pols, maar zijn afneembaar. Ze kunnen worden gemaakt van zachte materialen zoals stof, canvas, leder of soorten polstering van schuimstof. Andere spalken kunnen worden gemaakt van hetzelfde materiaal dat afgietsels zijn: gips of glasvezel. Spalken kunnen kunnen uniek worden gemaakt van deze materialen, of als vooraf vervaardigde spalken in verschillende groottes, breedtes en lengtes verkrijgbaar.

Sommige spalken zijn gemaakt om op zijn plaats geschoven worden en beveiligd met veters of klittenband riemen, terwijl anderen mogelijk water om te activeren de materialen verharding proces en vervolgens worden toegepast met het gebruik van een ace bandage of ander materiaal van de verpakking.

Typisch, spalken worden gebruikt in gevallen waarin fracturen minimaal, niet-ontheemd zijn of als een apparaat onderhoud in de latere stadia van genezing van de breuk.

Cast

Als de breuk is meer ingewikkeld of ernstig dan welke minimale spalken of onmiddellijke verpakking aankan, kan de toepassing van een cast verlangd worden.

Een cast is een immobilisatie-apparaat dat volledig de pols, hand en onderarm omsluit. Het wordt meestal gemaakt van gips of glasvezel en is rolde op de pols katoen of synthetische vulling.

Omdat een cast met het gieten materiaal nat wordt toegepast, staat voor een goede, aangepaste toepassing die zal voldoen aan de vormen en de kromming van de hand, pols en onderarm. Terwijl natte en buigzaam, kan de cast worden gegoten om formulier-fit, alsmede de plaats van de pols in elke positie voor maximale fractuur immobilisatie en bescherming gewenst. Zodra gehard, de cast zal niet veranderen van vorm en de positie ligt dus vast.

Gesloten reductie

Gesloten reductie is een ingreep die wordt uitgevoerd als u wilt instellen van de gebroken bone(s) van de pols in gevallen waar er onaanvaardbare positie en uitlijning, verplaatsing of gehoekt die buitensporig is en dreigt normale genezing en functie.

Bot-instelling wordt doorgaans uitgevoerd door een arts of chirurg met de patiƫnt onder een soort van sedatie of narcose. Zodra de gewenste positie en uitlijning is hersteld, is het op zijn plaats gehouden met behulp van een splint of cast.

Gesloten reductie met Pin fixatie

Sommige pols fracturen kunnen worden verminderd, of ingesteld, vrij gemakkelijk, maar zijn van een aard die is te instabiel voor de positie en uitlijning worden gehandhaafd met een gegoten of splint. In dergelijke gevallen is een soort ondersteunende inwendige fixatie vereist.

Een van de eenvoudiger en meer gebruikelijke varianten van de soort behandeling is het gebruik van glad, roestvrij stalen pinnen die zijn geboord in het bot van buiten het lichaam tot de fragmenten op zijn plaats houden. De pinnen kunnen vervolgens worden afgesneden onder de huid, of de tips links uitstekende voor verwijdering in een office-omgeving in een paar weken. Deze techniek wordt vaak gebruikt met spalken en afgietsels voor extra bescherming en immobilisatie.

Externe Fixators

In gevallen waar fracturen zo ernstig zijn dat er te veel fragmenten zijn herstellen redelijk standpunt, of in gevallen waar chirurgische schending van het gebied niet in het beste belang van de patiƫnt is, is het gebruik van een externe fixator vaak de methode van keuze.

De externe fixator is een apparaat waarvan de onderdelen steriel worden bewaard totdat de pols is operatief geschrobd en gedrapeerd. Twee of meer grote schroefdraad pinnen zijn ingevoegd in de tweede middenhandsbeentjes van de hand, onder de wijsvinger, terwijl een ander twee pinnen zijn gepositioneerd in de onderarm bot genaamd de straal, verscheidene duim voorbij de gebroken pols richting de elleboog.

De hele procedure wordt uitgevoerd met speciale live X-ray fluoroscopie, genoemd naar het verzekeren van de juiste hardware plaatsing en uitlijning van de botfragmenten.

Met behulp van speciale klemmen, wordt een carbon staaf gebruikt om te verbinden de pinnen en span de pols zonder aan te raken of het schenden van het gebied. Na goede en maximale vermindering, of instelling van de pols, zijn de klemmen aangescherpt, die de positie inneemt. De pin invoeging sites zijn gekleed met steriele verbanden.

Beplating

Sommige gebroken polsen, vaak in de jongere bevolking waar maximale en vroege terugkeer naar activiteit is het noodzakelijk, worden behandeld met een chirurgische ingreep waarbij een opening van de pols, bloot de breuk, verminderen, en een metalen plaat op het bot toe te passen over de breuk en beveiligen met meerdere schroeven.

De plaat kan worden ingevoegd op de dorsale, achterkant-kant van de pols, of volar, palm-zijde, afhankelijk van het type breuk en soort immobilisatie nodig. De plaat wordt doorgaans niet verwijderd na genezing en is zelden lastig toen verliet op zijn plaats.


gerelateerde artikelen