Koolhydraten in granen en aardappelzetmeel

May 4

Koolhydraten in granen en aardappelzetmeel

Aardappelen zijn vol zetmeel, die een soort complexe koolhydraten is. Ze krijgen vaak een slechte reputatie voor hun hoge carb-inhoud, maar de koolhydraten in aardappelen zijn eigenlijk een "goede" type dat een tijdje duren voor je lichaam te breken. Terwijl u nodig koolhydraten in je dieet, gaan overboord door het consumeren van te dat veel kan leiden tot gewicht krijgen.

Soorten koolhydraten

In het algemeen, kunnen koolhydraten worden gecategoriseerd als eenvoudig of complex. Alle soorten koolhydraten, met uitzondering van de vezel, uiteindelijk deconstrueren in eenvoudiger formulieren en absorberen als glucose, de primaire energiebron voor alle cellen in uw hele lichaam. Enkelvoudige koolhydraten, met inbegrip van fruit suiker, fructose, melksuiker, of lactose, en lijstsuiker, of sacharose, hebben een rechte structuur die snel in één eenvoudige stap in je dunne darm metaboliseert. Complexe koolhydraten, zoals zetmeel, hebben een gecompliceerde vertakte structuur die twee afzonderlijke stappen voordat absorptie als glucose ondergaat. Speeksel breekt eerst, het complex molecuul in een kleinere vorm van maltose. Volgende, enzymen in je dunne darm verder breken maltose in eenvoudiger moleculen zodat het als glucose absorberen kan. De vezel is een uniek type van complexe koolhydraten, omdat het niet wordt afgebroken in glucose. In plaats daarvan, vezel intact blijft en helpt push voedsel door je lichaam.

Carb inhoud in aardappelen

Heb je een verscheidenheid aan aardappelen om uit te kiezen, afhankelijk van uw voorkeur van smaak. Soorten aardappelen zijn zoete aardappelen, roodbruine, Yukon gold, nieuwe aardappelen, fingerling, rood of paars aardappelen. Alle soorten aardappelen leveren complexe koolhydraten in de vorm van zetmeel en vezels. Een portie aardappel is ongeveer 3 oz. of een vierde van een grote aardappel. Deze dienst biedt 80 calorieën en 15 g koolhydraten in de vorm van zetmeel.

Calorieën aan koolhydraten

Koolhydraten moeten bestaan uit ongeveer 45 tot 65 procent van de totale calorieën in je dieet, meldt de McKinley Health Center. Zetmeel koolhydraten in aardappelen bieden 4 calorieën per gram, totaal 60 calorieën uit koolhydraten. Als u normaal een 2.000-calorie dieet, het bedrag vermeld op de etiketten van de voeding voedsel, volgen moet u ongeveer 225 tot 325 g koolhydraten gedurende de dag.

Voordelen van aardappelzetmeel

Een studie in "The Journal of Nutrition" onderzoekers bij het laboratorium van de eenheid voor innovatie in de sector granen in Frankrijk gepubliceerd in 2001 vergelijken voordelen van hoge amylose maïszetmeel en rauwe aardappelzetmeel in ratten. Onderzoekers waargenomen dat beide soorten zetmeel heeft gelijkaardige voordelen, met inbegrip van verlaagde triglyceriden en totaal cholesterol, evenals het verbeteren van het vermogen van uw lichaam om te absorberen van zink, magnesium, calcium, ijzer en koper. Voordelen van de cholesterol kunnen zich voordoen omdat complexe koolhydraten in zetmeel een langere periode van tijd voor uw lichaam nemen te breken, vertragen de absorptie van cholesterol in je bloedbaan.


gerelateerde artikelen