Koolhydraten toegestaan op het Atkins dieet

December 5

Het Atkins dieet is een low-carb-regime ontworpen voor het opwekken van een staat van ketose. Tijdens de ketose verbrandt het lichaam vet in plaats van koolhydraten, wat leidt tot snelle gewichtsverlies, verminderde eetlust en een afname van de koolhydraten cravings. De niveaus van koolhydraten toegestaan op het Atkins dieet bereik van 20 tot 100 gram per dag, afhankelijk van de fase en de dieter fysiologische reactie op koolhydraten.

Fase 1

Het Atkins dieet beperkt koolhydraten aanzienlijk tijdens de eerste fase, die is bedoeld om de laatste twee weken. Deze fase kan 12 tot 15 gram netto koolhydraten, die worden gemeten als totale gram koolhydraten minus de totale gram vezels, per dag. Deze koolhydraten moet vooral komen uit nonstarchy groenten. Toegestane groenten bevatten spinazie, sla, rucola, venkel, bok choy, radijs, komkommer, bieslook, broccoli, kool, bloemkool, asperges, aubergine, boerenkool, okra, prei, boerenkool, Zomerpompoen, courgette, ui, pompoen, erwten, jicama, peterselie, paprika, artisjok, avocado's, tomaten en rapen. Drie tot en met 4 ounces stevige kaas, zoals blauwe kaas, cheddar of Zwitserland, kan ook deel uitmaken van uw dagelijkse carb toewijzing tijdens de eerste fase. Salade dressings met minder dan 2 gram koolhydraten per portie zijn ook toegestaan.

Fase 2

In de tweede fase van het Atkins dieet, uw dagvergoeding van koolhydraten verhoogt met een extra 5 gram koolhydraten per week. Zachte kazen, zoals kwark en ricotta, zijn terug in het dieet toegestaan. Noten en zaden zijn een andere koolhydraten optie die u kunt opnieuw tijdens fase 2. Fruit mag omvatten bosbessen, frambozen, aardbeien, meloen en honeydew meloen. Tomaat, citroen en limoen sap kunnen worden gebruikt in de keuken.

Fase 3

Wanneer u op 10 pond van uw streefgewicht bent, moet u verplaatsen naar de derde fase van het Atkins dieet. Tijdens deze fase kunt u een ander 10 gram koolhydraten toe aan uw dagelijkse menu elke week. Zetmeelrijke groenten zijn toegestaan in fase 3, met inbegrip van wortelen, aardappelen en zoete aardappelen. Alle soorten bonen en linzen zijn toegestaan tijdens deze fase, met inbegrip van zwarte bonen, bruine bonen en linzen. Vruchten worden ook binnengebracht, zodat u kunt nu het eten van appels, peren, pruimen, perziken, watermeloen, druiven, kersen, kiwi's, pompelmoes, sinaasappelen en mango's. U kan er ook voor kiezen om deel te gebruiken voor de toewijzing van uw koolhydraten op hele korrels pasta, bruine rijst of havermout. Tijdens fase 3, zal u de exacte hoeveelheid koolhydraten die uw lichaam aankan zonder uitschakelen vetverbranding en het herwinnen van gewicht opzet.

Fase 4

Fase 4 van het Atkins dieet is de handhavingsfase. U kunt blijven eten van alle koolhydraten die je in eerdere fasen aten, zolang u uw totale koolhydraten inname onder de drempel die u gevestigd in fase 3. Dit is afhankelijk van uw fysiologie, tussen 45 en 100 gram per dag. Geen eten is volledig verboden tijdens de fase van het onderhoud, en zelfs high-carb voedingsmiddelen af en toe kunnen worden genoten in matiging.


gerelateerde artikelen