Waarom bestand voor een echtscheiding op basis van schuld?

December 8

Waarom bestand voor een echtscheiding op basis van schuld?

Een echtscheiding is een rechter besluit dat wettelijk een huwelijk eindigt. Echtgenoten in veel staten hebben de mogelijkheid om te kiezen of u wilt het bestand een no-fault echtscheiding of een scheiding van schuld gebaseerde. Beide soorten echtscheiding vereisen echtgenoten om aan te tonen dat er gronden, of wettelijk geldige redenen voor de scheiding zijn. De gronden die verplicht in elke soort echtscheiding verschillen. Hoewel de gronden voor een scheiding van schuld gebaseerde meer specifiek zijn, kunnen indienen voor een echtscheiding schuld gebaseerde verschillende voordelen.

Geschiedenis

Tot het midden van de 20e eeuw in de Verenigde Staten was schuld gebaseerde echtscheiding de enige optie van de echtscheiding in de meeste staten, volgens FindLaw.com. Echtscheiding werd gezien als een optie beschikbaar aan één echtgenoot alleen als de andere had geschonden een essentieel deel van het huwelijkscontract. Daarom kan een echtscheiding schuld gebaseerde alleen in gevallen van overspel, verlating of vergelijkbare misdaden worden verleend. Ook na de invoering van no-fault echtscheiding behouden vele staten schuld gebaseerde echtscheidingen voor echtgenoten die niet akkoord gaat kon met het nastreven van een no-fault echtscheiding.

Gronden

Een echtscheiding op basis van schuld vereist de echtgenoot die de echtscheiding om te bewijzen dat de andere echtgenoot heeft toegezegd een van de rechtsgronden voor het toelaten van de echtscheiding. De meeste staten met schuld gebaseerde echtscheiding erkennen nog steeds de traditionele gronden voor dergelijke echtscheidingen, waaronder de Commissie van een misdrijf, overspel, verlating en verwaarlozing. De gronden aangevoerd door de echtgenoot die de echtscheiding moeten worden bewezen door onafhankelijke feiten, volgens Lawyers.com. Bijvoorbeeld, is het niet voldoende vermoeden van uw echtgenoot voor het plegen van overspel; u moet kunnen bewijzen met onafhankelijke bewijsstukken, zoals videoband of de getuigenis van een derde partij.

Voordelen

Schuld gebaseerde echtscheiding biedt verschillende voordelen. In veel landen een wachttijd is vereist voor een no-fault echtscheiding maar niet voor een schuld gebaseerde echtscheiding. New York vereist bijvoorbeeld een scheiding van de eenjarige periode voordat een no-fault echtscheiding definitief kan worden gemaakt, maar geen dergelijke periode nodig is om echtscheiding schuld gebaseerde, volgens het recht van de vrouw. Vervolgens een schuld gebaseerde echtscheiding kan het recht van de echtgenoot die geen schuld te ontvangen van de bewaring van het kind, spousal support of alimentatie en/of een groter aandeel in de echtelijke activa was.

Effecten

De gevolgen van een echtscheiding schuld gebaseerde kunnen positief of negatief zijn. Zoals hierboven vermeld, kan bewaring van het kind, spousal support, of een groter aandeel in de echtelijke activa worden onder de positieve gevolgen van een echtscheiding schuld gebaseerde. Omdat schuld gebaseerde echtscheidingen nodig bewijzen van schuld in de rechtszaal, zijn zij echter vaak messier en meer bitsige dan no-fault echtscheidingen. Als de fout vooral pijnlijk is, zoals overspel, de echtgenoten kunnen verkiezen om te zoeken een no-fault echtscheiding in plaats van een risico van het vervelende gedrag aan het publiek onthullen.

Overwegingen

Inhuren van een advocaat bij het zoeken naar een schuld gebaseerde echtscheiding is vaak de verstandigste manier van handelen. Een advocaat kan uitleggen hoe op schuld gebaseerde echtscheiding werkt in uw specifieke staat en kunt u denken aan dingen te vragen van het Hof dat u mei niet zijn overwegen, zoals een deel van uw echtgenoot van pensioen- of pensioen-account, volgens het recht van de vrouw. Vergeten te vragen voor deze dingen tijdens de echtscheidingsprocedure kan voorkomen dat u ooit profiteren. In sommige staten, mei u zitten kundig hebben de rechtbank benoemt de advocaat van een echtscheiding voor u if you can't afford een.


gerelateerde artikelen