Indian Home Remedies voor Acne

September 11

Indian Home Remedies voor Acne

Acne, een huidaandoening gekenmerkt door comedonen, of puistjes, een gevolg van overactiviteit van de sebaceous klieren, die olie produceren. Een neiging tot acne kan worden erfelijke; hoge stress niveaus en hormonale veranderingen kunnen ook een rol spelen. Indiase vrouwen en mannen zijn gekend voor hun duidelijke, soepele teint. U kunt neem een keu van de mooie mensen in India en gebruik van natuurlijke, alledaagse keuken ingrediënten en Ayurvedische kruiden te temmen acne breakouts.

Grondnotenolie en limoensap

Volgens de I Love India website kunt u arachide olie en limoen sap ter bestrijding van acne. Meng een eetlepel van de olie met een eetlepel vers limoensap en toe te passen op de getroffen gebieden van je gezicht. Wanneer het mengsel droogt, afwassen het, met behulp van koud water en een schoon washandje.

Honing en kaneel overnachting masker

Honing en kaneel poeder is een andere Indiase huis remedie tegen acne. Een halve tsp. gemalen kaneel aan één tbsp. van honing toevoegen en goed mengen. Van toepassing op het getroffen gebied voor het slapen gaan en laat 's nachts. Wassen je gezicht bij het ontwaken.

Volgens de website van Whole Foods heeft honing antibacteriële eigenschappen.

Kurkuma en Mint

Meng één tsp. van gemalen kurkuma met genoeg sap van verse munt tot een pasta. Van toepassing op de getroffen gebieden, en laat op 30 minuten. Spoel af met koud water, met behulp van een schoon washandje. Kurkuma is een populaire ingrediënt in Indiase home remedies voor acne, en met goede reden. Volgens de website van Acne Resource Center, kurkuma heeft antiseptische eigenschappen, en is nuttig in acne uitdrogen en het verwijderen van vlekken.

Komkommer sap en citroen

Komkommer sap is populair in de Indiase home remedies voor acne. Volgens «««indiaparenting.com, kan je knijp het SAP van een rijpe komkommer en mix het met vier druppels citroensap. Toe te passen op de getroffen gebieden van je gezicht, laat op gedurende 15 minuten en spoel af met koud water. Citroensap heeft adstringerende eigenschappen. Volgens de website van gezondheid en schoonheid gids kunnen astringents verwijderen van vet en verminderen lichaam afscheidingen.

Granaatappel en limoensap

Volgens de I Love India website, kunt u een tbsp. van geroosterd, gemalen granaatappel huid mengen met voldoende vers limoensap te maken een pasta. Breng de pasta naar de getroffen gebieden, en laat op 15 minuten. Spoel af met koud water en een schoon washandje.

Tulsi (basilicum)

Basilicum, genaamd tulsi in de Ayurvedische geneeskunde, wordt gebruikt om acne te behandelen. Volgens «««ayurvediccure.com, kunt u toevoegen drie tsp. van gedroogde basilicum bladeren aan een kopje kokend water, steile gedurende 20 minuten, koel, en toepassen naar de getroffen gebieden met een katoenen bal.


gerelateerde artikelen