Waarom zijn koolhydraten een Chief energiebron?

November 9

Waarom zijn koolhydraten een Chief energiebron?

Als het gaat om energie, zijn koolhydraten vaak gezegd dat de belangrijkste brandstof voor het aandrijven van uw lichaam. Maar koolhydraten zijn niet noodzakelijkerwijs de belangrijkste bron van energie voor je lichaam op een bepaald moment. Vet, eiwit en koolhydraten worden allemaal gebruikt om menselijke energie te produceren. Het percentage van elk substraat gebruikt hangt af van vele variabelen, zoals het type en de duur van de activiteit, intensiteitsniveau en wat uw huidige dieet biedt.

Energie gedefinieerd

"Energie" is de capaciteit om werk te doen. In het menselijk lichaam zijn calorieën de brandstof leveren van energie. De belangrijkste voedingsstoffen die energie leveren zijn eiwitten, vetten en koolhydraten. Veel mensen denken energie wordt alleen gebruikt tijdens inspannende fysieke activiteit, maar je lichaam is voortdurend met behulp van hoge niveaus van energie voor temperatuurregeling, ademhaling en alle andere activiteiten die ondersteuning bieden voor leven.

De hersenen hunkert koolhydraten

Wanneer je koolhydraten--zoals brood, pasta, rijst, fruit en groenten eet--zijn ze geconverteerd naar bloedglucose om onmiddellijke energie te leveren en vervolgens omgezet in glycogeen voor later gebruik. Als je meer calorieën eet dan u besteden, worden koolhydraten ook geconverteerd naar vet worden opgeslagen voor later gebruik. Het centrale zenuwstelsel--met inbegrip van de hersenen--is bijna volledig afhankelijk van glucose naar energie in voldoende gevoed mensen, en de hersenen gebruikt vrij een beetje van glucose. In de loop van een overnachting snel, zijn bijna alle reserves van glucose en glycogeen uitgeput. Naast de hersenen, rode en witte bloedcellen gebruiken alleen glucose voor energie.

Koolhydraten zijn energiezuinig

Er is een gezegde dat "de natuur is lui." Dat zou verklaren waarom koolhydraten neigen te zijn een belangrijkste bron van energie; Wanneer er glucose opgeslagen als glycogeen, en 28 procent van zijn energie verliest wanneer het moet worden omgezet in fatty acids voor opslag, in plaats van onmiddellijk wordt gebruikt voor energie, verliest het lichaam 5 procent van zijn energie. Een andere belangrijke factor is dat koolhydraten is vereist om vet metaboliseren, zin spier glycogeen en bloed glucose beperken factoren in uw prestaties van elke soort activiteit.

Verschillende activiteiten/verschillende brandstoffen

Zowel glucose en vetzuren zorgen voor brandstof voor de rest, evenals lichaamsbeweging. Het aandeel van elk is afhankelijk van intensiteit en duur van de activiteit. Je zou verbaasd om te leren dat tijdens rust en normale dagelijkse activiteiten, vetten 80 tot 90 procent van je energie leveren. Koolhydraten leveren van tussen de 5 procent van de and18, en eiwit 2 tot en met 5 procent. Tijdens lichaamsbeweging Verhoog uw behoeften voor energie. Gematigde intensiteit oefening--zoals wandelen, joggen, aerobic en fietsen--krijgt ongeveer de helft van de energie van glycogeen opgeslagen in de spieren en de andere helft van het circulerende bloedglucose en vetzuren. Hoe langer oefenen je, hoe groter het percentage van vetzuren gebruikt. Tijdens zware uitbarstingen van activiteit, zoals sprinten of zware werk, berust het lichaam uitsluitend op glucose en glycogeen brandstof. Als de intensiteit groter wordt, neemt ook het gebruik van glucose en glycogeen. Bent u een opleiding voor een duursport, een hoog-vet, koolhydraatarme dieet verlaagt glycogeen winkels en vermindert de prestaties.

De Bottom Line

Je lichaam heeft de mogelijkheid om de productie van energie uit vet, koolhydraten en eiwitten. De Food and Nutrition Raad van het Instituut voor geneeskunde geeft de volgende reeksen voor dagelijkse voedingsstoffen: 45 tot en met 65 procent koolhydraten, 10 tot 35 procent eiwitten en 20 tot 35 procent vet. Een dieet dat deze richtsnoeren volgt biedt een evenwichtige hoeveelheid-energetische voedingsstoffen. De juiste hoeveelheid calorieën eten in de juiste balans elke dag blijft u energiek en optimaal gevoed. Bent u een atleet in opleiding, zijn voldoende hoeveelheden en timing van extra koolhydraten essentieel voor optimale prestaties.


gerelateerde artikelen