Kan het drinken van teveel Smoothies maken u opgeblazen?

February 4

Kan het drinken van teveel Smoothies maken u opgeblazen?

Veel mensen hebben een gewoonte van soda vervangen door een smoothie gewoonte in een poging tot betere voeding. Indien maakte rechts, met verse ingrediënten en zonder additieven, mag een smoothie een gezonde manier om te grijpen van voedingsstoffen voor onderweg. Wees gewaarschuwd, echter, dat zowat elke component van een smoothie kan veroorzaken opgeblazen gevoel voor een of andere reden. Sommige kunnen worden vermeden, andere niet, maar het effect is slechts tijdelijk, ongeacht de oorzaak daarvan.

Lucht

De meeste smoothies zijn slagroom in een blender voor een minuut of twee tijdens de voorbereiding. Dit is niet alleen de ingrediënten mengen, maar naar bevat ook lucht in het mengsel te maken van de textuur van het licht en romig die u met uw favoriete merk associëren. Als je de smoothie drinkt, reizen de luchtbellen naar je maag met de gemengde ingrediënten--als uw spijsverteringssappen krijgen om te werken aan de inhoud van het fruit en zuivel van de drank, de lucht bubbels uitgebracht. Dit kan een tijdelijke inflatie van je buik veroorzaken totdat de lichamen krijgen verteerd en de lucht beweegt in de darmen of door een oprisping of twee wordt uitgebracht.

Lactose

Uw keuze voor mixer kan ook opgeblazen gevoel. Als u melk gebruikt, kan de lactose sommige intestinale ongemak veroorzaken, bent u zelfs het minste beetje lactose-intolerant. Yoghurt veroorzaken meestal niet hetzelfde probleem omdat het zo laag zijn in lactose, maar het kan nog steeds de moeite sommige mensen. Vervang de melk of yoghurt met soja-, amandel- of rijst melk lactose volledig vermijden en opslaan van een paar calorieën langs de weg.

Vruchten inhoud

Ervan uitgaande dat uw smoothie is gemaakt met hele vruchten in plaats van de verwerkte puree gebruikt door sommige winkels smoothie, zou de vrucht inhoud dat maakt je zwellen. Sommige van de meest voorkomende smoothie vruchten--bessen, sinaasappelen en papaja--zijn ook vooral hoog in vezel. Een typische smoothie bevat meestal ongeveer 1 kop van fruit per portie. Veel vruchten kunnen 8 of meer gram vezels per kop, en als je niet gewend bent aan het dat veel vezels eten, uw spijsvertering kunnen reageren. Het verteren van vezels geeft gas, waardoor zwellen. Vergelijkbaar met de situatie van de lucht, het gas zal ofwel worden uitgebracht als een oprisping of passeren van je darmen.

Pure Volume

Als je "teveel" smoothies drinken, kan uw opgeblazen gevoel afkomstig zijn van enorme omvang. Een typische smoothie is meer als een kleine maaltijd dan een drank--zelfs na het mengen, er nog steeds vast voedsel gaat in die moet worden verteerd. Het gemengde karakter van de smoothie betekent dat de vertering sneller dan zou met een solide hele voedsel, maar het nog een paar uur duren kan zal gebeuren. Niet denken aan smoothies als dorstlessend dranken, denk aan hen als handige mini-maaltijden. Aan de andere kant, sommige kunnen hebben meer calorieën dan een cheeseburger, met name indien u een jumbo grootte bestelt--in dit geval, denk aan het als uw lunch.


gerelateerde artikelen