Verfijnd vs. natuurlijke suikers

March 20

Verfijnd vs. natuurlijke suikers

Natuurlijke suiker verwijst naar suikers die natuurlijk in voedingsmiddelen, zoals fruit, optreden terwijl geraffineerde suiker is gekristalliseerde suiker die verwerking heeft doorgemaakt. Hoewel het lijkt alsof de natuurlijke suiker moet gezonder, is dat niet altijd het geval. Bekijk je suiker inname zelfs als het komt uit natuurlijke bronnen.

De basisprincipes

Suikers zijn een soort koolhydraten, en elke gram biedt 4 calorieën van energie. Koolhydraten leveren brandstof voor uw lichaamseigen processen, met inbegrip van uw hersenen en zenuwstelsel. Koolhydraten worden afgebroken in glucose of bloedsuiker, door je lichaam. Enkelvoudige koolhydraten worden snel afgebroken door je lichaam en maken van pieken in je bloedsuikerspiegel, in tegenstelling tot complexe koolhydraten, die tot proces langer duren. MedlinePlus stelt dat mensen tussen 40 tot 60 procent van hun dagelijkse calorieën uit koolhydraten, idealiter uit complexe koolhydraten en sommige natuurlijke suikers krijgen moeten. Geraffineerde suikers, aan de andere kant, geen extra voedingsstoffen en zijn slechts een calorie-bron.

Geraffineerde suiker

Geraffineerde suiker verwijst naar suikers die een extractie en opzuivering proces, vaak het draaien van de afgewerkte suikers in kristallen die zijn eenvoudig toe te voegen aan levensmiddelen hebben ondergaan. Geraffineerde suiker verwijst doorgaans naar lijstsuiker, die meestal van suikerriet en suikerbieten gemaakt is. Tijdens de raffinage-proces, worden de suikers verwerkt tot het punt waar de natuurlijk verkrijgbaar in de rauwe levensmiddelen--riet en bieten--voedingsstoffen verloren. Geraffineerde suiker wordt gebruikt als een toegevoegde suikers in bereide en verwerkte voedingsmiddelen, evenals voor eten en koken.

Natuurlijke suiker

Natuurlijke suikers zijn natuurlijk gevonden in voedsel. Bijvoorbeeld, lactose is een natuurlijke melksuiker en fructose is een suiker gevonden in fruit. Zij kunnen ook suikers die uiteraard worden geproduceerd, niet geraffineerd, en worden toegevoegd aan levensmiddelen, zoals honing, ahornsiroop, stevia en agave nectar. Bronnen van natuurlijke suiker geacht gezonder dan geraffineerde suikers, omdat zij meestal extra voedingsstoffen--bijvoorbeeld calcium uit zuivelproducten bevatten. Echter natuurlijke suikers kunnen nog tellen als toegevoegde suiker - bijvoorbeeld, verzoeting uw thee met honing of ahornsiroop zetten pannenkoeken - en dient te worden beperkt.

Inname grenzen

De American Heart Association adviseert dat toegevoegde suiker, in de vorm van geraffineerde suiker of natuurlijke zoetstoffen, hetzij tot niet meer dan de helft van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid van discretionaire calorie make-up. Dit is gelijk aan 100 calorieën per dag voor vrouwen en 150 calorieën per dag voor mannen, ongeveer 6 en 9 theelepels, respectievelijk. Regelmatig meer dan uw daglimiet van toegevoegde suikers kan bijdragen aan obesitas en andere chronische ziekten, en ruimte in uw dieet dat moet worden toegewezen aan meer voedselrijke voedsel inneemt.


gerelateerde artikelen