Levensmiddelen & kruiden om evenwicht hormoon Acne

April 18

Levensmiddelen & kruiden om evenwicht hormoon Acne

Hormonale acne wordt gekenmerkt door pijnlijke, ontstoken puistjes, meestal op het gebied van het gezicht, de nek en de rug. Tijdens de puberteit, zwangerschap en bepaalde tijden in de menstruele cyclus, kan de huid overtollig vet, die blokkeert huid follikels en veroorzaakt puistjes produceren. Hormonale acne meestal vrouwen treft en soms met lage dosis geboortebeperking of drugs blokkeren androgeen hormoon actie is behandeld. Sommige kruiden en levensmiddelen kunnen helpen verlichten deze huidaandoening, hoewel de notities van de Universiteit van Maryland Medical Center geen wetenschappelijk bewijs dit bewijst.

Guggul

De guggul van het kruid, ook bekend als Commiphora mukul, hormonale acne lijders kan helpen door het reguleren van de niveaus van het hormoon oestrogeen, wijst op de UMMC website. Guggul is gebruikt in de Ayurvedische geneeskunde voor honderden jaren voor allerlei aandoeningen, met inbegrip van artritis en obesitas. Volgens de UMMC website, kan 500 mg guggul kunnen worden genomen tweemaal dagelijks om acne te behandelen en zo effectief als de antibiotica tetracycline. Neem geen dit kruid als u of iemand in uw gezin een geschiedenis van hormoon-gerelateerde kankers heeft of als u zwanger of borstvoeding geven bent. Guggul kan interageren met de pillen van de Geboortenbeperking en anticoagulatie drugs.

Tea Tree

Tea tree olie kan helpen verminderen de ernst van hormonale acne door vermindering van ontsteking en doden bacteriƫn, wijst op de UMMC website. Deze olie wordt gemaakt uit de bladeren van de theeboom inheems aan de zuidoostkust van Australiƫ. Volgens MedlinePlus, een dienst van de Amerikaanse National Library of Medicine, is het wellicht even doeltreffend zijn als 5 procent benzoylperoxide in gevallen van milde tot matige acne. Hoewel de tea tree olie is meestal veilig voor de meeste mensen, kan het een oorzaak, een stekende of branderig gevoel op de huid. Tea tree olie is uitsluitend bedoeld voor actueel gebruik. Neem het nooit als een mondelinge behandeling.

Voedsel

Hoewel sommige voedingsmiddelen zoals chocolade en noten worden verondersteld te acne verergeren, de UMMC website merkt op dat geen wetenschappelijk bewijsmateriaal dit toont. De website stelt echter dat houden van uw bloed-suiker niveaus stabiel door het eten van voedingsmiddelen die een lage glycemische index hebben kunnen helpen controle uw acne. Dergelijke voedsel omvat basmati of doongara rijst, fruit en groenten, pasta, noedels en hele korrels brood.


gerelateerde artikelen