Hoeveel foliumzuur moet een vrouw nemen dagelijks?

April 1

Hoeveel foliumzuur moet een vrouw nemen dagelijks?

Foliumzuur, ook bekend als Folacine of folaat, is een in water oplosbare vitamine B die krijgt gespoeld uit het lichaam op een dagelijkse basis. Om deze reden is het van cruciaal belang dat de lichaamseigen hoeveelheid foliumzuur regelmatig wordt hersteld, omdat het verantwoordelijk voor gezonde zwangerschappen en andere lichaamsfuncties is.

Reproductieve ondersteuning

Reproductieve gezondheid vormt een van de redenen van de kern voor voldoende inname van foliumzuur. Foliumzuur is een belangrijk aanvullend instrument vormen voor zwangere vrouwen, aangezien het helpt hun ontwikkeling baby's te beschermen tegen neurologische en musculoskeletale geboorteafwijkingen, dergelijke spina bifida en gespleten gehemelte. Om doeltreffend beschermen tegen aangeboren afwijkingen, is het belangrijk voor zowel de moeder en de vader om te consumeren voldoende hoeveelheden foliumzuur zoals het voedt gezonde sperma bij mannen.

Extra gezondheidsrisico 's

Foliumzuur behoudt de structurele integriteit van het lichaam en voorkomt dat organen functioneren. Een dieet rijk aan foliumzuur helpt voorkomen dat een lage telling van rode bloedcellen, genereert energie en moedigt DNA-replicatie. Zonder deze functies is het lichaam vatbaar voor ziekten, zoals pernicieuze anemie. Foliumzuur voorziet ook goede ontgifting in de lever als het toelaat S-adenosyl methionine omzetten in glutathion, een molecule ontgifting in de lever. Bij gebrek aan foliumzuur converteert de S-adenosyl naar homocysteïne is een giftige vrije radicalen die schade aan de celwanden veroorzaakt.

Dagelijkse aanbevelingen

Volgens de Women's Health, een informatieve website van de Amerikaanse regering, vereist de gemiddelde volwassene dagelijks 400 mcg foliumzuur. Verwachten of nieuwe moeders hebben een iets grotere hoeveelheid foliumzuur als sommige van de overdrachten van foliumzuur via naar de foetus of zogende baby's nodig. Zwangere vrouwen moeten verbruiken tussen 400 en 800 mcg per dag terwijl zoogsters een minimum van 500 mcg vereisen. Individuen moeten echter voorzichtig zijn niet te overschrijden 800 mcg foliumzuur per dag als het kan het lichaam van de absorptie van andere B-vitamines remmen.

Folaat rijk voedsel

Voedingsmiddelen rijk aan folaat omvatten lommerrijke Groenen, folaat verrijkte levensmiddelen, alsmede van kalfslever. Sla, spinazie en bieten Groenen zijn voorbeelden van lommerrijke Groenen rijk aan folaat terwijl folaat-verrijkt voedsel granen, granen, brood en pasta omvat. Folaat komt natuurlijk niet in vleesproducten, met uitzondering van kippenlever. Volgens de Ohio State University bevat een 3,5 oz. portie kippenlever 770 mcg foliumzuur, bijna tweemaal het bedrag aanbevolen door de Food and Drug Administration.


gerelateerde artikelen