Abnormale menstruatie bloeden

March 28

Abnormale perioden kunnen gebeuren op elk gewenst moment een vrouw reproductieve jaren. Dit kan te wijten zijn aan stress, ziektes, hervatting van de menstruatie na de bevalling of wanneer een meisje eerst begint menstrueren. Er zijn echter verschillende medische aandoeningen en ziekte die ook leiden abnormale menstruele bloeden tot kan.

Hormonale onbalans

In de menstruele cyclus, de hormonen oestrogeen en progesteron schommelen van lagere niveaus in het begin van de cyclus tot hogere niveaus halverwege de cyclus, dan dalen terug naar de lagere niveaus. Deze schommelingen in hormoonspiegels komt normaal voor een periode van 25 tot 36 dagen, volgens de Merck Manuals.

Wanneer de niveaus laag in het begin van de cyclus zijn, beleeft een vrouw een drie tot zeven dag afloop bekend als menstruatie. Deze afloop wordt een week later gevolgd door een proces dat bekend staat als de ovulatie, waarin de hormonen surge, om te helpen bij de release van een gerijpte ei. Als om welke reden de hormoonspiegels zijn verstoord, wordt bloeden onregelmatig samen met een gastheer van andere symptomen. Dingen die schommelingen in de hormoonspiegels veroorzaken kunnen zijn diabetes (ongecontroleerde) stress en bepaalde auto-immuunziekten tekortkomingen.

Reproductieve ziekten

Reproductieve ziekten zoals endometriose en polycysteus ovarium syndroom kunnen leiden tot een verschuiving in de niveaus van oestrogeen en progesteron uitgebracht elke maand. Endometriose is een aandoening die zorgt ervoor dat het baarmoederslijmvlies te groeien op andere plaatsen buiten de baarmoederholte. Dit weefsel, aflooptekens net als het weefsel binnenkant van de baarmoederholte, maandelijks, veroorzaakt Pelvische kramp, zware menstruatie, pijn met geslachtsgemeenschap, bloeden tussen periodes en onvruchtbaarheid.

Polycysteus ovarium syndroom is een aandoening die wordt veroorzaakt door een afscheiding van het luteïniserend hormoon. Dit hormoon normaal stuurt een signaal naar de eierstokken produceren van oestrogeen in een normale bedrag, maar met polycysteus ovarium syndroom, oestrogeenniveaus schommelen en overdreven stimuleert de follikels in de eierstokken veroorzaken een 'polycystisch' uitstraling. Deze voorwaarde veroorzaakt gebrek ovulatie, ovariële cysten, onregelmatige menstruele cycli, haaruitval, haargroei mannelijke patroon en Type 2 diabetes.

Abnormale baarmoeder gezwellen

Abnormale gezwellen zoals baarmoeder vleesbomen kunnen leiden tot abnormale bloeden, op elk punt in de menstruele cyclus. Uteriene vleesbomen zijn baarmoeder gezwellen die in de baarmoeder spier, onder de oppervlakte van het baarmoederslijmvlies, onder de buiten bekleding van de baarmoeder en opknoping van de baarmoederholte vormen. Deze vleesbomen zijn oestrogeen gevoelige en zolang een vrouw menstrueert, zij zal blijven groeien groter. Volgens MedlinePlus, kunnen deze vleesbomen variëren in grootte van microscopische tot de grootte van de baarmoeder zelf.

Menopauze

Naderen het einde van een vrouw reproductieve jaar, treedt zij een overgangsfase perimenopauze genoemd. Volgens «««MayoClinic.com, deze fase treedt op in een vrouw 40s, maar lijkt zo spoedig haar 30s.

Perimenopauze is de enige fase van de menopauze waarin een vrouw nog steeds een menstruele cyclus. De menstruatie bloeden zullen zeer onregelmatige wegens de wild wisselende hoogte van het hormoon oestrogeen in dit stadium. Periodes mogelijk zware, verspreide, vlekkerig of pijnlijker zijn dan normaal.

Waarschuwingen

Vrouwen die last hebben van bloeden dat is zwaar genoeg om te genieten van een pad per uur, of bloeden gepaard met pijn of zware bloedstolsels moet onmiddellijk hulp zoeken.


gerelateerde artikelen