Guave voeding

February 23

Guave voeding

Guava is een tropisch vrucht afkomstig uit Amerika, van oorsprong uit Mexico of Midden-Amerika. Terwijl je het rauw eten kunt, wordt guave vaker gekookt, die vernietigt haar sterke geur. Guava is laag in calorieën en hoog in vezel, vitamine C en vitamine A. weten de voedingswaarde kunnen u helpen bepalen hoe deze voedselrijke vrucht kan passen in uw maaltijden.

Calorieën

Een portie 1 kopje guave-vruchten bevat 112 calorieën. Als een lage energie-dichte vruchten heeft guave slechts een paar calorieën in een grote portie grootte en helpt je vol op minder calorieën, die met het beheer van het gewicht helpen kunnen.

Koolhydraten

Als een vrucht, de meeste van de calorieën in guava vandaan zijn gehalte aan koolhydraten. Een portie 1 kopje bevat 24 gram koolhydraten en 8,9 g vezels. Moet je 45 tot 65 procent van je calorieën uit koolhydraten. Naast het feit dat hoog in koolhydraten, is guava ook een goede bron van vezels. De vezel is een soort koolhydraten uw lichaam niet kan verteren en biedt een aantal voordelen voor de gezondheid met inbegrip van eetlust controle, verlichting van constipatie en verbeteringen in bloed cholesterolniveaus. Vrouwen moeten 21 tot en met 25 gram vezels per dag en mannen moeten 30 tot en met 38 gram. Eénkop voor guava voldoet aan meer dan 20 procent van uw dagelijkse behoeften.

Eiwitten en vetten

In tegenstelling tot de meeste vruchten bevat guave sommige eiwitten en vetten. Een portie 1 kopje bevat 4,2 gram van eiwit en 1,6 gram totaal vet. Eiwit in de voeding is nodig voor de groei, weefselherstel en behoud van lean body mass. Vet helpt u bij het absorberen van vet oplosbare vitaminen en fungeert als een bron van energie. Moet je 10 tot 35 procent van je calorieën uit eiwitten en 20 tot 35 procent van je calorieën uit vet.

Vitaminen

Guava is een goede bron van vitamine A en C. Een portie 1 kopje bevat 1.030 IU vitamine a en 376 milligram vitamine C. vitamine A is een vetoplosbare vitamine nodig voor normale groei en ontwikkeling, eye gezondheid en been kracht. Volwassen vrouwen moeten 2,310 IU vitamine a per dag en volwassen mannen moeten 3000 IU. Vitamine C helpt bij de synthese van collageen en fungeert als een belangrijk antioxidant. Volwassen vrouwen moeten 75 milligram vitamine C per dag en mannen moeten 90 mg.

Mineralen

Guave bevat ook kleine hoeveelheden calcium en ijzer. Een portie 1 kopje bevat 30 milligram calcium en 0.4 mg ijzer. Calcium is nodig voor de gezondheid van het been, en volwassenen moeten 1.000 tot 1.300 milligram per dag. IJzeren helpt zuurstoftransport in uw hele lichaam. Volwassen vrouwen leeftijd 19 tot 50 noodzaak 18 mg ijzer per dag en volwassen mannen en vrouwen ouder dan 51 moeten 8 mg per dag.


gerelateerde artikelen