Hoe werken Glucometers?

December 26

Test Strips

De eenvoudigste delen van een glucometer zijn de test strips, die zijn ontworpen om een consistente hoeveelheid bloed halen en vervolgens te leveren aan de glucose-meter. In het algemeen, omvat met behulp van een glucometer het zetten van één van deze strips in de glucometer en vervolgens uw vinger prikken. Zodra u een druppel bloed op het andere uiteinde van de strip plaatst, gebruikt het een verschijnsel genaamd capillair actie om het bloed naar de glucometer. Capillaire actie treedt op wanneer een vloeistof kunnen spontaan reizen op een zeer dunne buis zonder geen energie wordt vereist. De test strips maken gebruik van capillaire actie te bewegen een precieze hoeveelheid bloed op de glucometer.

Glucometer

Glucometers hebben twee verschillende manieren van meten de hoeveelheid suiker die in het bloed aanwezig is. Beide methodes omvatten het gebruik van enzymen, die zijn speciale eiwitten die chemische reacties kunnen veroorzaken. De test strips in glucometers hebben enzymen die met de glucose in het bloed reageren. Deze chemische reactie veroorzaakt soms een kleurverandering, die de glucometer meet en vertaalt zich in een concentratie van de glucose (meestal gegeven in milligram per deciliter). Andere systemen maken gebruik van een aantal enzymen tot glucose om te reageren op een zodanige wijze dat een kleine hoeveelheid elektriciteit wordt geproduceerd. In dit geval vertalen glucometers deze elektrische activiteit in de vertaling van een glucose.

Andere functies

Meeste glucometers gebruiken een digitale uitlezing waarin de bloedglucose lezen in miligrams per deciliter. Veel moderne glucometers hebben ook software opgenomen die controleren en bijhouden van wijzigingen in de bloedglucose na verloop van tijd. Anderen slaan gewoon de laatste verschillende lezingen, waardoor een patiënt voor het handmatig bijhouden van niveaus van de glucose van het bloed na verloop van tijd. Meeste meters hebben ook een "LO" of "Hallo" lezen voor de niveaus van de glucose van het bloed dat onder of boven wat de machine nauwkeurig kan detecteren.


gerelateerde artikelen