Nizoral voor de behandeling van haarverlies

January 29

Nizoral voor de behandeling van haarverlies

Nizoral shampoo is uitgegroeid tot een van de toonaangevende haar verlies behandelingen, ondanks het ontbreken van een officiële goedkeuring van de Amerikaanse Food and Drug Administration. Nizoral is vaak aangeduid als een van de "Grote drie" haar verlies behandelingen, naast de twee FDA-goedgekeurde producten Propecia en minoxidil.

Nizoral beschikt over onafhankelijke klinische gegevens om te controleren of haar vermogen om te dienen als een nuttige haar verlies behandeling, die het van de overgrote meerderheid van haar verlies producten op de markt scheidt.

Functie

Nizoral is aangeboden en verkocht als een anti-schimmel roos shampoo. Het actieve ingrediënt in Nizoral, ketoconazol, bestaat al sinds 1981, die groter is dan de lengte van de drug patent wetten. Elk bedrijf is gratis te gebruiken van ketoconazol in haar producten, waardoor het financieel onverantwoord dat één bedrijf de hoge kosten in verband met het ontvangen van de FDA goedkeuring voor ketoconazol als haar verlies behandeling betalen.

Potentiële

Kort nadat het op de markt verschenen, woord verspreid over het vermogen van ketoconazol op te treden als een agent voor het verlies van haar, die hebben geleid tot onafhankelijke onderzoekers die proeven. Één van de meest vaak geciteerde studies werd uitgevoerd door de afdeling van Dermatopathology van de Universiteit van Luik, België. De studie, die in het tijdschrift "Dermatologie" in 1998 verscheen, concludeerde dat onderwerpen met een ketoconazol shampoo bleek bijna identiek verbetering in haar grootte en verbetering van de follikel als onderwerpen met behulp van twee procent minoxidil.

Voordelen

Een belangrijke oorzaak van androgene alopecia, kaalheid vaak wel genoemd, is een hormoon, zogeheten dihydrotestosteron, kortweg DHT. DHT zal hechten zich aan de haarfollikels en krimpen ze in grootte, die de mogelijkheid verbiedt om nieuwe, gezonde haren groeien. Dit geldt voor zowel mannen als vrouwen. Nizoral interfereert met het vermogen van het lichaam voor de productie van DHT.

Typen

Er zijn twee versies van Nizoral beschikbaar. In de Verenigde Staten, is een één-procent ketoconazol versie verkocht over de toonbank, terwijl een versie met twee procent ketoconazol verkrijgbaar op recept is.

Overwegingen

Één reden Nizoral is populair als een haar verlies behandeling het gebruiksgemak is. In tegenstelling tot Propecia of minoxidil, dat moet men dagelijks, Nizoral moet elke derde dag worden gebruikt.

Bijwerkingen

Volgens de FDA, de meest voorkomende bijwerkingen van een ketoconazol shampoo is lichte irritatie, jeuk of een wijziging in de droogheid of de vettigheid van het haar en hoofdhuid.


gerelateerde artikelen