Spearmint etherische olie voordelen

December 29

Spearmint etherische olie voordelen

Terwijl spearmint het meest algemeen als een kruiden voor voedsel en dranken gebruikt is, wordt het ook gebruikt voor haar genezing voordelen, die vergelijkbaar zijn met die van pepermunt. Vele mensen verkiezen de minder intense smaak en geur van Kruizemunt boven dat van pepermunt. Spearmint etherische olie komt uit de Mentha spicata plant, die helder groen is laat in tegenstelling tot donkergroen van pepermunt. Deze veelzijdige olie heeft talrijke gezondheidsvoordelen, hoewel u een gecertificeerde aromatherapist voor de beste methode van het gebruik van essentiële oliën moeten raadplegen.

Anti-bacteriële

Spearmint heeft sterke anti-bacteriële eigenschappen, als de meeste essentiële oliën. Een studie van 2001 door H. Imai en collega's in de "Microbios" vond dat spearmint etherische olie geblokkeerd de groei van bacteriën, zelfs van antibiotica-resistente bacteriën, met inbegrip van H. pylori, Salmonella, e. coli en MRSA. 20 tot 40 druppels spearmint olie toevoegen aan 3.5 oz. water in een spray fles te gebruiken als een schoonmaak oplossing.

Spijsvertering verstoord

Spearmint werd in het verleden gebruikt door inheemse Amerikanen voor spijsvertering problemen en is vandaag nog steeds gebruikt voor hetzelfde doel. Deze etherische olie verlicht problemen zoals indigestie, winderigheid, diarree en een gebrek aan eetlust. Combineer een druppel olie van Kruizemunt en een beetje honing met een kopje warm water en drink te verlichten uw spijsvertering problemen.

Koude en griep

Wanneer u zich niet goed voelt, Kruizemunt gebruiken om enkele van de symptomen te verlichten. Hebt u een koorts, helpt Kruizemunt u zweet en afkoelen. Het verlicht hoofdpijn en migraine. De olie releases van congestie en opent uw luchtwegen u kunt gebruiken bij het ademen gemakkelijker. Voeg een paar druppels olie van Kruizemunt voor uw bad te laten vallen van uw koorts en als een slijmoplossend.

Verlichting van pijn

Net als Pepermunt heeft Kruizemunt pijnstillende eigenschappen. De olie is vooral gunstig voor pijnlijke spieren en pijn geassocieerd met menstruatie. Spearmint kan ook helpen ontsteking. Een 2008 studie van CI Zhao en collega's in de Chinese tijdschrift "Zhejiang Da Xue Xue Bao Yi Xue Ban" bleek dat olie Kruizemunt verbeterd ontsteking bij ratten die had chronische obstructieve longziekte, of COPD. Voor pijnlijke spieren, voeg toe 20 druppels spearmint aan 3.5 oz. van water in een spray fles en spray op uw pijnlijke spieren. Laat het drogen zonder het te wrijven. Voor andere pijn, maken een massage-olie met 40 tot 60 druppels spearmint toegevoegd aan 3.5 oz. van een vervoerder olie zoals grapeseed olie, of Voeg een paar druppels aan uw bad.

Extra voordelen

Spearmint van verheffend en het stimuleren van geur kunnen verlichten geestelijke en lichamelijke vermoeidheid, nerveuze spanning en een depressieve stemming. Spearmint kan ook helpen schok, duizeligheid, hartkloppingen en duizeligheid. Voor deze bezorgdheid, doe één of twee druppels spearmint op een koud kompres en toepassen op je voorhoofd, de olie uit de fles te inhaleren of verspreiden de geur in de lucht met een diffuser. U kunt ook olie van Kruizemunt voor slechte adem door één druppel toe te voegen aan een kopje warm water als een mondspoeling.


gerelateerde artikelen