Wat zijn de oorzaken van gezwollen ogen & gezicht?

September 11

Wat zijn de oorzaken van gezwollen ogen & gezicht?

Zwelling van de oogleden en het omliggende weefsel kan oorzaak alarm, met name als de oogleden zwellen dicht of de persoon ervaart aanzienlijke pijn. Tijdens het wachten voor een medische beoordeling, kan een persoon met zwelling wil een koele kompres kwalijk nemen de getroffen gebieden te verminderen van ongemak. Behandeling kan variëren afhankelijk van de oorzaak voor de symptomen. Kennen van enkele van de oorzaken voor de zwelling van de oogleden en het gezicht kan helpen bepalen van noodzakelijke verzorging.

Allergieën

Oog allergieën kunnen veroorzaken een persoon om te ervaren zwelling rond de ogen, verklaart de Universiteit van Michigan Kellogg Eye Center. Als een persoon ernstige allergieën aan voedsel en andere triggers heeft, kan ook de iemands gezicht zwellen. Meestal voedselallergieën resulteren in gelokaliseerde zwelling rond de lippen en wangen, maar sommige mensen kunnen ervaren belangrijke zwelling rond het hele gezicht. De dalingen van het oog van de allergie kunnen verminderen ooglid zwelling, maar allergie medicatie kunnen helpen met de algehele verbetering. Als een persoon met zwelling ademhalingsmoeilijkheden ervaart, ze moet medische hulp inroepen noodsituaties.

Angio-oedeem

Zwelling van het gezicht meestal verschijnt rond de ogen en lippen. Angio-oedeem veroorzaakt zwelling net onder de huid die vormen kan "striemen" op de bovenste laag van de huid. Bij sommige mensen, angio-oedeem kan het gevolg zijn van een allergische reactie, maar andere situaties kunnen leiden tot de voorwaarde ook. Een persoon kan hebben angio-oedeem na een infectie of ten gevolge van omstandigheden, zoals lupus en leukemie, verklaart MedlinePlus. Voor sommige mensen, kunnen artsen weten niet de oorzaak van de zwelling. Een mild geval van angio-oedeem kan duidelijk op zijn eigen, zonder behandeling. Allergie medicijnen helpen vaak verminderen zwelling. Als een persoon ademhalingsproblemen ervaart, vereist de situatie onmiddellijke medische verzorging.

Orbitale Cellulitis

Een besmetting van de weefsels rond en achter het oog kan leiden tot zwelling rond de ogen en de richting van de Wang. Deze aandoening, genaamd orbitale cellulitis (sinaasappelhuid), vormt een ernstige bedreiging voor de patiënt, omdat de besmetting kan worden verspreid. Naast de zwelling, kunnen andere symptomen zijn een hoge koorts, pijn, veranderingen van de visie, vermoeidheid en verkleuren van gezwollen weefsels, volgens de Universiteit van Maryland Medical Center. De spieren die verantwoordelijk zijn voor oog verkeer ook zwelling wellicht, en dit in moeilijkheden of ernstige pijn met oog beweging resulteren kan. Orbitale cellulitis vereist onmiddellijke medische zorg, en de meeste patiënten met de voorwaarde vereist hospitalisatie. De arts gebruikt meestal IV antibiotica de infectie te behandelen en, in ernstige gevallen kan een arts aanbevelen chirurgische drainage van elke abcessen.


gerelateerde artikelen