Bijwerkingen van de heparine in zwangerschap

August 31

Bijwerkingen van de heparine in zwangerschap

Heparine is een voorschriftdrug geclassificeerd als een antistollingsmiddel. Het wordt gebruikt voor de behandeling en de preventie van diepe veneuze bloedstolsels. Heparine is de medicatie die is aangewezen tijdens de zwangerschap. Medicijnen gegeven tijdens de zwangerschap, echter altijd een risico en moeten met voorzichtigheid worden gebruikt. Heparine kan leiden tot verschillende bijwerkingen die mogelijk erger bij zwangere patiënten.

Trombocytopenie

Trombocytopenie is een aandoening waarbij de bloedplaatjes laag is. Bloedplaatjes zijn bloedcellen die bij de bloedstolling helpen. Heparine kan twee verschillende vormen van trombocytopenie. Heparine-geassocieerde trombocytopenie of hoed, is een soort trombocytopenie die optreedt binnen de eerste vijf dagen van therapie en geen bedreiging vormt voor de gezondheid van de patiënt, verklaart "Basic en klinische farmacologie." Bloedplaatjes laat niet vallen onder een gevaarlijk niveau en de patiënt herstelt met voortgezette therapie. Heparine-geïnduceerde trombocytopenie, of HIT, is een ernstige bijwerking die medische aandacht vereist. Heparine wordt stopgezet en bloedplaatjes tellingen moeten worden gecontroleerd om één tot twee dagen. Bloedplaatjes daalt tijdens de zwangerschap die kan de patiënt meer risico op de ontwikkeling van deze bijwerking. Als de patiënt is gecontroleerd en correct behandeld, is er geen kwaad aan de moeder of de foetus.

Constipatie

Constipatie is een veelvoorkomende bijwerking gezien met het gebruik van heparine. Patiënten ontwikkelen tijdens de zwangerschap, constipatie die met het gebruik van heparine verergeren kan. De patiënt kan een over-the-counter drugs, zoals een Kruk-waterontharder, gebruiken om te helpen met deze bijwerking. Als verstopping ernstig wordt of zelfs met het gebruik van medicatie blijft bestaan, moet de patiënt een arts meteen contacteren.

Misselijkheid en braken

Misselijkheid en braken zijn vaak voorkomende gastro-intestinale bijwerkingen die bij het gebruik van heparine optreden kunnen. Misselijkheid en braken kunnen beginnen rond de zesde week van de zwangerschap en duurt tot ongeveer de 12de week van de zwangerschap, stelt de Amerikaanse vereniging van de zwangerschap. Het uiterlijk van deze bijwerkingen kan worden verhoogd door het gebruik van heparine. Als de patiënt ervaart ernstige misselijkheid en braken, moet ze spreken met een arts.

Bloeden en de bloeding

Heparine kan leiden tot een verhoogde het risico op bloeden. Als de patiënt merkt meer bloeden van kneuzingen of bloeden tandvlees, moet ze een zorgverlener noemen. Donker bruine ontlasting of bloed in de urine kan duiden op bloedingen in de maag en darmen en ook moet worden gemeld aan een arts. Volgens "Farmacotherapie: A uitlokkende aanpak," kan de heparine bloeding veroorzaken bij patiënten tijdens het laatste trimester van de zwangerschap en de periode na de geboorte. De medicatie moet met voorzichtigheid worden gebruikt en de patiënt moet op passende wijze worden gecontroleerd.

Lokale Site reacties

Heparine subcutaan gegeven en reacties van de lokale site op de site van injectie kan veroorzaken. Deze reacties omvatten kneuzingen, roodheid, hobbels en kasten, meldt the "Drug informatie Handbook". Deze negatieve huidreacties treedt op bij alle patiënten. Ze zijn niet schadelijk voor de gezondheid, echter.


gerelateerde artikelen