Kunnen Shiitake champignons rauw worden gegeten?

September 2

Kunnen Shiitake champignons rauw worden gegeten?

Traditionele naar Aziatische keukens, shiitake paddestoelen zijn geliefd bij zowel vegetariërs en omnivoren. Hun dichte, vlezige textuur maakt ze een goede vervanger voor vlees in sommige gerechten en hun distinctieve smaak leent diepte aan eenvoudige gerechten, zoals gegrilde steak. Shiitake paddestoelen kun je vers of gedroogd in high-end supermarkten en gezondheid voedingswinkels. Ze zijn ook verkrijgbaar in Aziatische boodschappen gedroogd.

Het eten van rauwe Shiitakes

Verse shii-take paddestoelen kunnen rauw worden gegeten, maar veel mensen niet denken dat dit is mogelijk omdat ze meestal gedroogd verkocht. Tijdje gedroogd shiitake paddestoelen zijn qua voedingswaarde vergelijkbaar zijn voor hun verse tegenhangers, hun smaak is sterker en ze moeten worden geweekt in water voordat het wordt gegeten. Verse shii-take paddestoelen hebben een meer delicate textuur dan gedroogd zijn, en hun smaak, terwijl nog steeds sterk, is minder uitgesproken.

Met behulp van ruwe Shiitakes

Wilt gebruiken rauwe shiitakes, moet je om de paddestoelen van puin en vuil eerst schoon te maken. Plaats de paddestoelen onder stromend water en gebruik een papieren handdoek of een zachte borstel te zachtjes borstel het vuil. De stengels van de shiitake paddestoel zijn stringier en harder dan het GLB, en u kunt afgesneden onder de helft van de stengel — of de gehele stengel — om de paddestoelen gemakkelijker te eten. Snijd de champignons in dunne reepjes en strooi ze over een salade of een bord van verse nachos voor extra voeding en een impuls in de smaak.

Voedingsstoffen in verse Shiitake paddestoelen

Een portie van 100 gram verse shii-take paddestoelen heeft 34 calorieën en geen vet of cholesterol. Het bevat ook 7 gram koolhydraten, met inbegrip van 2,5 gram voedingsvezels en 2 gram eiwit. Dit voorziet 2 procent van de dagwaarde van koolhydraten, 12 procent van de DV van voedingsvezels en 5 procent van de DV van eiwitten die op een 2000 calorieën per dag dieet. Een enkele portie heeft ook 2 gram suiker per portie en 2 procent van de DV van ijzer voor een 2000 calorieën per dag dieet.

Wanneer vers Shiitakes zijn niet beschikbaar

Als verse shii-take paddestoelen niet beschikbaar zijn, zijn gedroogde shii-take paddestoelen beschikbaarin jaar door gezondheid van voedsel en Aziatische supermarkten. In sommige gevallen zal keten supermarkten ook kleine pakketten van gedroogde shiitakes hebben. Met de dezelfde voedingswaarde als verse shii-take paddestoelen, gedroogd shiitakes moeten worden geweekt in warm water tot ze zacht zijn, voordat ze kunnen worden gebruikt. Vaak meatier dan verse, gedroogde shiitakes kan worden gehakt en toegevoegd aan roer frites, soepen en stoofschotels. Mengen van gedroogde of verse shii-take paddestoelen met granen en specerijen maakt voor een rich-proeverij vulling. Gebruik het water uit het onderdompelen van de shiitakes om een soep, aangezien het extra diepte aan de definitieve schotel zal toevoegen.


gerelateerde artikelen