Ontwikkeling van een foetus Week 30

May 24

Ontwikkeling van een foetus Week 30

Een 30-weeks foetus is slechts tien korte weken verwijderd van zijn vervaldatum en ontwikkeling wordt voortgezet in een woeste tempo. Op dit moment heeft de baby allermeest naar de ontwikkeling van belangrijke organen en richt zijn inspanningen op de groeiende groter, sterker en brengen op het vet die hem na de geboorte zal ondersteunen.

Groei

Op 30 weken, een derde baby is ongeveer 15 1/2 tot en met 17 inch lang en weegt ongeveer 3 pond. De baby is opgevangen door tot 1 1/2 pinten vruchtwater, bijna het maximale bedrag sinds spoedig de baby zal nemen meer ruimte in de baarmoeder en beperking van de hoeveelheid vruchtwater die daar met haar past.

Uiterlijk

De fijn haar, genaamd lanugo, die de baby heeft gedekt voor de laatste 14 tot en met 15 weken zal beginnen te vallen af bij 30 weken. Deze vergieten is een langzaam proces en zal blijven tot geboorte. Sommige baby's worden geboren met een beetje lanugo nog steeds zichtbaar. De ongeboren baby heeft een volledige set van perfect gevormde kleine nagels en teennagels op 30 weken en is plumping up zoals hij op meer en meer vet onder zijn dunne laag van de huid zet. Zijn hoofd groeit grotere ruimte te maken voor zijn groeiende hersenen.

Inwendige organen

De hersenen, die in een snel tempo groeit, is begonnen met de ontwikkeling van de karakteristieke rimpels en plooien van het menselijk brein in plaats van volledig glad. De 30 - weken oude foetus is ook begin te ontwikkelen van het vermogen van haar eigen lichaamstemperatuur te regelen. Het beenmerg is nu de productie van rode bloedcellen eigen in plaats van te vertrouwen op de cellen van de moeder en het buitenste gedeelte van de baby's botten zijn verharden.

Zintuigen

Een foetus bij 30 weken zwangerschap is begonnen uit het verschil tussen licht en donker te maken en nu is geschikt voor het openen en sluiten van zijn ogen. Hij zal draai zijn hoofd naar een helder licht, zoals een zaklamp die is gericht op de buik van de moeder. Zijn gehoor is ook vrij ontwikkeld door dit punt, en hij kan het geluid van zijn moeders stem herkennen wanneer ze praat of hem zingt.

Gedrag

Bij 30 weken zwangerschap, heeft een foetus ontwikkeld een duidelijke slaap en wakker-cyclus die zou kunnen te zijn moeder in de vorm van perioden van beweging of stilte blijken. De moeder ook kan waarschijnlijk voelen schoppen, jabs en duwt op dit punt, aangezien een 30-weken oude foetus zeer actief tijdens haar frequent wakker keer is. Meer dan tien bewegingen om de twee uur is een typisch voorbeeld. Andere gedragingen die baby nu in staat is zijn hiccuping, beoefenen ademhaling, knipperen, slikken en hoesten.


gerelateerde artikelen