Maagpijn na het nemen van Naproxen natrium

October 1

Maagpijn na het nemen van Naproxen natrium

Naproxen natrium kan tijdelijk verminderen pijn en lager uw koorts, maar het kan ernstige gastro-intestinale bijwerkingen hebben. Naproxen is gegroepeerd met andere steroïdale anti-inflammatoire geneesmiddelen NSAIDs, genoemd zoals aspirine en ibuprofen. Naproxen behandelt effectief kleine pijnen en pijnen, met name wanneer genomen juist zo voorgeschreven of volgens de over-the-counter naproxen etiket richtingen. Hebt u gaande maagproblemen, zoals maagklachten, pijn, brandend maagzuur of maagzweren, raadpleeg dan uw arts voordat u begint van naproxen.

Maagpijn

Maagpijn geassocieerd met het nemen van naproxen natrium kan duiden op ernstige levensbedreigende bijwerkingen of een mogelijke overdosis. Een verbinding bestaat tussen naproxen en de vorming van zweren in het slijmvlies van de maag, maag en intestinale bloedingen en perforatie van de maag of darmen, volgens Medline Plus. Deze aandoeningen van het maag-darmkanaal kunnen plaatsvinden met of zonder waarschuwing symptomen tijdens het gebruik van naproxen. Meer risicofactoren omvatten een geschiedenis van zweren, bloeden, wordt 60 jaar of ouder en consumptie van steroïden, anticoagulantia, andere NSAID's en alcohol. Raadpleeg uw arts onmiddellijk als u maagpijn met naproxen ondervindt.

Naproxen natrium functie

Naproxen natrium, het primaire actieve bestanddeel in naproxen, is verkrijgbaar op recept en over de toonbank. Het werkt door het verminderen van de niveaus van de hormonen die maken de inflammatoire en pijn proces in het lichaam, een normale reactie op ziekte of letsel. Het is nuttig in het tijdelijke behandeling van aandoeningen zoals artritis, tendinitis, jicht, menstruele krampen, spierpijn en pijn, rugpijn en hoofdpijn, verkoudheid-symptomen en vermindering van de koorts. Naproxen is beschikbaar in een aantal vormen zoals tabletten, vloeibare en zetpillen, evenals in uitgebreid-release en gecontroleerd-release. Naproxen met voedsel of melk te nemen, is het mogelijk dat maagklachten.

Bijwerkingen

Vaak voorkomende bijwerkingen van naproxen natrium bevatten hoofdpijn, oedeem, visie problemen, constipatie, huiduitslag, diarree en geluid in de oren. Naproxen voor koorts of voor zijn anti-inflammatoire eigenschappen te nemen kan eigenlijk maskeren tekenen en symptomen van een ernstige infectie. Naproxen kan invloed hebben op sommige resultaten van bloedonderzoek, zoals leverenzymen, kalium-en nierfunctie. Ernstige bijwerkingen zijn duizeligheid, flauwte, bloederig braaksel en bloedige, zwart of teerachtige ontlasting. Deze geven aan maag en intestinale bloeding.

Waarschuwingen

Tenzij specifiek besteld door uw arts, wordt gebruik van naproxen tijdens het laatste trimester van de zwangerschap afgeraden. Het kan leiden tot aangeboren afwijkingen, alsmede complicaties tijdens de bevalling. Naproxen stroomt in moedermelk, dus Drugs.com beveelt aan dat u het niet terwijl verpleging nemen. Nemen meer naproxen dan voorgeschreven of langer dan voorgeschreven verhoogt het risico van cardiovasculaire problemen, zoals hartaanval of beroerte. Symptomen die gepaard gaan met het hart en de bloedsomloop opnemen moeilijkheden met visie of evenwicht, ademhaling problemen, zwakte, pijn op de borst en onduidelijke spraak.


gerelateerde artikelen