Geneesmiddelen die leiden gynaecomastie tot kunnen

April 22

Geneesmiddelen die leiden gynaecomastie tot kunnen

Gynaecomastie is een aandoening gekenmerkt door abnormale borst groei bij mannen. De voorwaarde is meest gebruikelijk in pasgeboren baby's, jongens bereiken puberteit en oudere mannen. Op deze tijden ondergaan mannenlichamen verschuivingen in hormoonspiegels die in de ontwikkeling van de vrouwelijke kenmerken, zoals borst groei resulteren kunnen. Gynaecomastie wordt technisch gedefinieerd als de groei van de werkelijke borstweefsel, die verschilt van de groei van vetweefsel die zich op het gebied van de borst van zwaarlijvige mannen voordoen kan. Hoewel de hormonale onevenwichtigheden die gynecomastie veroorzaken kunnen van nature, in ongeveer 10 tot 20 procent van de gevallen, verklaart gynaecomastie wordt geactiveerd door bepaalde illegale of recept medicijnen, de University of Texas Health Science Center.

Chemotherapie agenten en AIDS-medicijnen

Tijdens chemotherapie, worden vele harde, giftige chemische stoffen gebruikt om kankercellen te doden. Deze drugs kunnen ook een gebrek aan evenwicht de niveaus van geslacht hormonen in het lichaam, wat leiden abnormale borst groei bij mannen tot kan. Bovendien, de mengsels van drugs gebruikt voor de behandeling van AIDS, bekend als zeer actieve antiretrovirale therapie, kunnen gynecomastie veroorzaken, de Mayo-Clinic.com wordt uitgelegd. Combinaties met inbegrip van de anti-retrovirale geneesmiddelen efavirenz zijn de meeste kans om de groei van borstweefsel.

Antipsychoticum, antidepressiva en anti-angst medicijnen

Verschillende antipsychoticum medicijnen, waaronder haloperidol, fenytoïne en fenothiazines zijn gekoppeld aan gynaecomastie. Tricyclische antidepressiva medicijnen, die oudere antidepressiva die slechts zelden worden gesteld nu dat selectieve serotonine heropname remmers beschikbaar zijn zijn, verhogen ook het risico van gynaecomastie. Diazepam, die meestal wordt verkocht onder de merknaam Valium, en andere anti-angst medicijnen veroorzaken ook de groei van borstweefsel.

Anti-androgeen Drugs

Anti-androgeen drugs, met inbegrip van cyproterone, spironolacton, flutamide en finasteride, remmen de mannelijke geslachtshormonen, zoals testosteron, waardoor de ontwikkeling van secundaire geslachtskenmerken. Deze anti-androgeen drugs worden vaak voorgeschreven traktatie prostaat uitbreiding of prostaatkanker, en hebben de ongelukkig neveneffect van het verstoren van balans van geslachtshormonen. Deze verstoring van geslachtshormonen kan leiden tot de ontwikkeling van de vrouwelijke secundaire geslachtskenmerken zoals groei van de borst, volgens de Drexel University College of Medicine.

Hart en bloeddruk medicatie

Verschillende geneesmiddelen voorgeschreven voor de behandeling van hoge bloeddruk en hart voorwaarden dragen het risico van verhoogde borst weefsel groei. ACE-remmer drugs, zoals lisinopril, ramparil en enalapril, behandeling van hoge bloeddruk en congestief hartfalen. Deze drugs kunnen verstoren geslachtshormonen en gynaecomastie veroorzaken. Calcium kanaal blokkeren drugs, zoals verapamil, zijn een ander soort hart-medicatie die dragen een hoog risico voor abnormale borstvergroting bij mannen. Digitalis, ook genaamd digoxine en amiodaron zijn andere gemeenschappelijke hart medicijnen die zijn gekoppeld aan gynaecomastie.

Andere medicijnen

Sommige medicijnen die maagzuur verminderen en worden gebruikt voor de behandeling van maagzweren, zoals cimetidine en omeprazole, veroorzaken borst groei bij mannen. Metronidazol, een antibioticum medicatie vaak gebruikt voor de behandeling van bacteriële infecties, kan verhogen het risico van gynaecomastie, evenals isoniazide, een antibioticum dat wordt gebruikt voor de behandeling van tuberculose.

Steroïden, alcohol en illegale Drugs.

Anabole steroïden zijn ooit misbruikt vanwege hun effect op het verbeteren van de atletische prestaties. Deze geneesmiddelen zijn zeer vergelijkbaar met de mannelijke geslachtshormonen, maar ze kunnen het evenwicht van het geslachtshormoon verstoren en vrouwelijke secundaire geslachtskenmerken, met inbegrip van borst groei, volgens de National Institute on Drug Abuse induceren. Alcohol en illegale drugs zoals marihuana, heroïne en amfetaminen hebben ook gekoppeld aan mannelijke borst groei, vooral in volwassen mannetjes.


gerelateerde artikelen