Hoe een gezond ontbijt eten beïnvloedt de manier waarop die iemands lichaam in de ochtend werkt?

October 16

Hoe een gezond ontbijt eten beïnvloedt de manier waarop die iemands lichaam in de ochtend werkt?

Een evenwichtig ontbijt zorgt voor een betere ochtend, en het speelt een belangrijke rol in de algehele kwaliteit van uw dieet en uw dag. Het eten van een gezonde ochtendmaaltijd helpt uw lichaam functie op zijn best, zowel fysiek als mentaal. Om de positieve voordelen die een gezond ontbijt op je lichaam in de ochtend heeft beter te begrijpen, moet u ook nadenken over de gevolgen van het ontbijt overslaan.

Factoren

Naast het leveren van energie om brandstof uw ochtend activiteiten, eten een evenwichtig ontbijt helpt je genoeg vezel in uw dieet, beheert uw gewicht en bloedsuikerspiegel normaal herstelt na een overnachting snel. Uw ontbijt moet optimaal, een mager eiwitbron, zoals magere melk of yoghurt, een complexe koolhydraten en een fruit bevatten. Volkoren kant-en-klare granen, havermout, een bran muffin of volkoren brood maken gezond carb keuzes.

Brain voedsel

Begin uw dag met een gezond ontbijt kan maakt het gemakkelijker om zich te concentreren op werk of op school in de ochtend en u productiever dan ontbijt schippers. Wanneer je geest leeg is, u kunt beter omgaan met problemen en focus op uw activiteiten. Als je in de ochtend eet, je ook meer kans om te nemen in voldoende vitaminen en mineralen gedurende de dag. Zelfs als u sterk zonder ontbijt start, door halverwege de ochtend kan het gebrek aan energie uw intellectuele en fysieke prestaties beïnvloeden.

Bloedsuiker en Cholesterol

Na het gaan enkele uren zonder eten tijdens de nacht, je lichaam brandstof nodig voor onmiddellijke energie en om aan te vullen van lage glycogeen opgeslagen. Begin uw dag met een gezond ontbijt helpt u bij het reguleren van je bloedsuikerspiegel en bereidt jezelf voor een actieve dag. Dientengevolge, hebt je meer energie voor lichaamsbeweging en routine activiteiten van de ochtend. Als je niet ontbijt eet, aan de andere kant, treden hoofdpijn, verwarring, vermoeidheid en zwakte lage bloedsuikerspiegel is gekoppeld. Ontbijt eters hebben ook de neiging om te eten van minder vet tijdens de dag, dat over het algemeen lagere cholesterol en een verminderde risico voor hart-en vaatziekten betekent.

Controle honger

Een ander positief effect van het eten van een gezonde ochtendmaaltijd is het algemene gevoel van tevredenheid, letterlijk als u geeft uw lichaam wat het nodig heeft, zowel psychologisch, als u keuzes maken die uw gezondheid en welzijn verbeteren. Honger kan afleiden en ertoe leiden dat u te veel eten in later tijden van maaltijd en een snack. Als u uw dag met een evenwichtig ontbijt beginnen, bent u meer kans om te denken dat minder over voedsel tijdens uw ochtend routine. U bent ook meer kans om te nemen in een passend aantal calorieën tijdens de dag, en dientengevolge, kunnen uw gewicht op de lange termijn beter te beheren.


gerelateerde artikelen