Wat zijn de voordelen voor de gezondheid van de Ramadan?

July 8

Ramadan is de "vasten"maand van de islamitische kalender. Het is technisch de negende maand van de kalender, hoewel de exacte datum wordt verplaatst van het ene jaar naar het volgende. Ramadan is een gezegende maand, wanneer mensen zich op hun verplichtingen tegenover God en hun geloof concentreren. Tijdens de Ramadan snel mensen alleen overdag tijden. Zodra de zon ondergaat, ze mogen eten en drinken weer. Naast de spirituele beloningen heeft Ramadan ook sommige voordelen voor de gezondheid.

Verlies van het gewicht

Hoewel de Ramadan zal niet noodzakelijkerwijs leiden tot verlies van het gewicht, een September, 2008 artikel "The Washington Post" geeft aan dat Teheran dieet artsen zijn nu met behulp van Ramadan overgewicht mensen hun doelen te bereiken. In plaats van eten een feest en gorging op snoep en vette voedingsmiddelen, zodra de zon ondergaat en de snelle uiteinden, eet mensen na Ramandan kan gewoon een gezond diner bestaande uit soep, vers brood, datums en geitenkaas. Dit zijn de traditionele voedsel gegeten in Ramadan hoe dan ook, maar zonder de toegevoegde suikers en sauzen, ze vermageren kunnen worden.

Lage bloedsuiker

Als je lang uren zonder eten, daalt uw bloedsuikerspiegel. Volgens Dr. Razeen Mahroof in een augustus, 2010-artikel voor "Arabische News" gebruikt uw lichaam omhoog opgeslagen glucose voor energie wanneer je aan het vasten bent. Mensen met diabetes moeten praten met hun artsen vóór het vasten voor langere tijd, maar degenen met hoge bloedsuikerspiegel-- maar geen diabetes--zullen profiteren van het proces.

Gezonde gewoonten leren

Als je gewend bent te eten suikerhoudende voedingsmiddelen van veel in uw dagelijks leven, zou Ramadan ook een goed moment om het doorbreken van de gewoonte. Als de zon ondergaat, kunt u kiezen om te voeden uw lichaam voedingsmiddelen die zijn omgezet in glucose, langzaam--zoals volkorengranen en andere high-fiber voedingsmiddelen--in plaats van voor snoep weer op gang. Deze wijziging heeft een dubbel voordeel. De meest voor de hand liggende is dat je zal moeten eten gezonder voedsel dat rijker aan voedingsstoffen en lager in calorieën zijn. Het andere voordeel is dat je zal minder honger gedurende de dag, wanneer je aan het vasten bent. Voedingsmiddelen die duren om te zetten in glucose blijft u energiek voor meer uren en zal helpen controle onbedwingbare trek en honger tijdens de dag.

Extra voordelen

Afhankelijk van wat uw "normale" voeding is alsof, Ramadan zou een tijd om te bezuinigen op lagere vetten, die kunnen helpen uw cholesterol. Om dat te werken, zul je overslaan vetrijke maaltijden eten in de avond en in plaats daarvan gaan om gezonder magere eiwitten en niet-gebakken gerechten. Omdat u voor zo veel uren vasten bent, zal je ook minder natrium, die kan u helpen verminderen uw bloeddruk moeten eten.

Een herziening in 2010 de kwestie van "Voeding Journal" verklaart dat hoewel de algemene consensus is dat vasten tijdens de Ramadan heeft geen negatieve gezondheidsgevolgen, er lijkt te zijn van een grotere inname van transvetten tijdens nacht maaltijden. Als je vieren de Ramadan, Kies slankere stukken vlees.


gerelateerde artikelen