Voordelen van xylitol & bijwerkingen

November 17

Voordelen van xylitol & bijwerkingen

Xylitol, een suiker-alcohol, komt van nature in de vezels van groenten en fruit zoals haver, aardbeien, frambozen, gele pruimen, kaf van koren en paddestoelen, en wordt gewonnen uit de schors van berkenbomen. Volgens «««Drugs.com, wordt xylitol vaak gebruikt als een suiker substituut, zoals het is zo zoet als suiker, maar 40 procent minder calorieën heeft. Xylitol is in 1963 door de US Food and Drug Administration goedgekeurd als levensmiddelenadditief.

Otitis Media

Otitis media, een infectie van het middenoor, treedt op wanneer de buizen van Eustachius, die het middenoor met de neus verbindt, worden geblokkeerd met vloeistof, volgens de Universiteit van Maryland. Bacteriën, slijm en pus veroorzaakt door de infectie kunnen zich ophopen achter het trommelvlies, druk en pijn veroorzaken. Symptomen van otitis media zijn koorts, pijn en moeite hoorzitting. Bij kleine kinderen ook tekenen trekken op de oren, moeite slapen en huilen.

Volgens een artikel van J. L. Danhauer had et al., gepubliceerd in een 2010 editie van de "International Journal van audiologie," 10 g vijf keer per dag van xylitol, hetzij in kauwgom of siroop, een preventieve werking tegen acute otitis media.

Cariës

Cariës zijn gaten of structurele schade aan de tanden. Normaal bacteriën in de mond converteren volgens MedlinePlus, het voedsel dat we in zuren eten. Dit zuur combineert met de bacteriën, speeksel en voedsel puin te formulier plaque, die op het oppervlak van de tanden stokken. De zuren in plaque maken cariës door ontbinding van het oppervlak van het glazuur van de tand. Indien onbehandeld, kan een infectie optreden, wat leidt tot het verlies van de tand. Symptomen van cariës zichtbaar gaatjes in de tanden opnemen en tanden pijn, vooral na het eten, hete, koude of zoete voedingsmiddelen.

Volgens een artikel gepubliceerd in een 2009 editie van "Archives of Pediatrics en Adolescent Medicine," 8 g van xylitol siroop twee of drie keer per dag was effectief bij het voorkomen van cariës.

Bijwerkingen

Suiker van alcoholen zoals xylitol zijn niet volledig afgebroken tijdens de spijsvertering, en dus kan een laxerend effect hebben. Volgens «««Drug.com, doseringen van xylitol meer dan 40 tot 50 g per dag kunnen leiden tot diarree, opgeblazen gevoel, misselijkheid en kolieken; patiënten nemen laxeermiddelen moeten een arts te raadplegen alvorens xylitol.


gerelateerde artikelen