Seanol Vs. Spirulina

September 12

Seanol Vs. Spirulina

De wereld van gezondheid supplementen maakt grote beloftes over een verbijsterend array van poeders en pillen. Diverse soorten zeewier en algen zijn niet anders, en ze komen in vogue om de paar jaar als ze worden geadverteerd als "super voedsel." Één type van algen, spirulina, populair geweest met fans van de Amerikaanse gezondheid van voedsel voor verscheidene decennia. De zeewier seanol is nieuwer op de scène.

Wat is Seanol

Seanol Vs. Spirulina

Seanol is de handelsnaam van ecklonia cava, een bruin zeewier dat in de Pacifische kust van Zuid-Korea groeit. Dr. Stephen Sinatra, een cardioloog die verkoopt voedingssupplementen, beweert dat seanol kan worden gebruikt als een pijnstiller, een energie-versterker en een gewicht verlies steun, en dat het cholesterol kan normaliseren. Anderen gebruiken de seanol voor de behandeling van astma, allergieën en erectiestoornissen. Maar haar meest veelbelovende rol lijkt te zijn als een antioxidant powerhouse. Op meer dan een honderd dollars voor een drie maanden durende levering, is het een prijzig aanvulling.

Wat is Spirulina

Seanol Vs. Spirulina

Spirulina is een blauw - groene algen die groeit op de meren rondom de wereld. Haar zachte celwanden maken het gemakkelijk verteerbaar door de mens. Het pigment geeft het die de blauwe kleur phycocyanin, waarvan wordt gezegd is dat het beschermen van de nieren tegen bijwerkingen van bepaalde medicijnen. Mensen eten spirulina voor haar hoog eiwitgehalte en het gehalte aan mineralen en ter bevordering van de energie.

Voedingswaarde van Seanol

Seanol Vs. Spirulina

Zeewier bevatten weinig calorieën en vrijwel geen vet, maar ze zijn vol met mineralen uit de Oceaan. Ze zijn rijk aan ijzer, jodium, magnesium en natrium, en zijn ook bronnen van vitamine A, is B-1, C en E. Seanol vooral bekend voor zijn concentratie van antioxidanten. De Oxygen Radical absorberend Capacity schaal, of ORAC schaal, wordt gebruikt voor het vergelijken van de antioxidant waarde van verschillende voedingsmiddelen. Seanol heeft een zeer hoge score van 8,368. Dr. Sinatra wijst erop dat vele gezonde voedingsmiddelen een ORAC rating in de honderden hebben of duizenden laag. Een blik op de schaal van de USDA ORAC blijkt echter dat dergelijke gemeenschappelijke voedsel als gemberwortel, donkere chocolade, Marjolein, oregano, pepermunt, salie en linzen bijna zo hoog of hoger is dan seanol scoren. Deze andere voedingsmiddelen zijn minder duur en veel mensen kunnen de smaak van chocolade of Pepermunt verkiezen boven dat van zeewier.

Voedingswaarde van Spirulina

U kunt het kopen van spirulina rauwe, gedroogde of in tabletten en capsules. De gedroogde vorm levert meer voeding dan de ruwe doet. Een portie 10 gram spirulina, die gelijk is aan ongeveer een eetlepel en een half, bevat 29 calorieën en 5,75 gram eiwit. Gedroogde spirulina is ook een goede bron van bètacaroteen, niacine, ijzer, omega-6 en omega-3 vetzuren en koper. De meeste mensen vinden dat het smaakt beter gemengd in een iets in plaats van aan de lepel opgegeten.


gerelateerde artikelen