Spier omscholing in lijn Rehab met elektrische stimulatie

May 19

Spier omscholing in lijn Rehab met elektrische stimulatie

Elektrische stimulatie, of ES, kan verbeteren van uw herstel van spierkracht en functie en verminderen van de spasticiteit na een beroerte. Door het verstrekken van een schok voor specifieke spieren of spiergroepen, kunt ES de overlevende van de lijn waarin dit probleem optreedt armen of benen voor het uitvoeren van motorische vaardigheden beter te gebruiken. Als onderdeel van na beroerte rehabilitatie programma's in ziekenhuizen of ambulante centra hebben lichamelijke en ergotherapeuten ES gebruiken. Er zijn ook een aantal beschikbare ES producten voor thuisgebruik.

Overzicht

Wanneer een persoon een beroerte heeft, een bloedvat in de hersenen breuken of wordt geblokkeerd door een klonter. Schade ontstaat aan het hersenweefsel waar zuurstof wordt beroofd, en vaak de motorschors wordt beïnvloed. Omdat de hersenen niet in staat voldoende berichten, of elektrische impulsen, verzenden naar de spieren van het getroffen gebied is, lijkt de spieren slappe of spastische. De persoon kan het hebben van volledige of gedeeltelijke verlamming, en verminderde waaier van motie in de gewrichten kan resulteren. Het is essentieel om te beginnen met therapie vroeg na een beroerte te maximaliseren herstel en voorkomen van complicaties.

Soorten elektrische stimulatie

Elektrische stimulatie voor revalidatie van de beroerte is anders dan elektrische stimulatie voor vermindering van pijn en acute spier verwondingen. Functionele elektrische stimulatie verwijst naar ES in combinatie met gebruik van een prothese. Transcutane elektrische zenuwstimulatie biedt verlichting van pijn en wordt gewoonlijk niet gebruikt voor revalidatie van de beroerte. Electromyographic of EMG, geactiveerd neuromusculaire elektrische stimulatie is een nieuwere technologie specifiek voor spier omscholing in de revalidatie van de beroerte. Het EMG registreert subtiele spiercontracties wanneer een patiënt probeert te bewegen van de verlamde spieren, en de elektroden dan het stimuleren van een sterkere contractie.

Spier omscholing met ES

Spier relearning verwijst naar het neurologisch proces van waarnemen en het genereren van spiersamentrekkingen. Omdat lijnen in het algemeen hetzij rechts optreden of links van de hersenen, het resultaat dat is is de persoon aangetast aan de ene kant van het lichaam, of hemiplegia. De hersenen moet opnieuw leren bewegingen en sensaties, en vaak de onaangetast arm of been werkt harder te compenseren. EMG geactiveerd neuromusculaire ES geldt biofeedback methoden, zodat de patiënt meer bewust van de subtiele spiercontracties in het getroffen lidmaat wordt. Dit kan resulteren in betere vrijwillige spiercontrole. Traditionele ES is ook effectief in spier relearning gewoon doordat de patiënt te voelen de spieren contract.

Onderzoek naar elektrische stimulatie in de revalidatie van de beroerte

Onderzoek ondersteunt in het algemeen gebruik van elektrische stimulatie bij patiënten die een beroerte hebben gehad. In een 1999 gerandomiseerde klinische trial gepubliceerd in "Stroke", ES naar de pols extensor spieren geleid tot aanzienlijke stijgingen van de grip sterkte en bovenste extremiteit functie. Een 2010 studie gepubliceerd in het tijdschrift "Stroke" een minimum van 10 uur voor ES per week als onderdeel van een acute revalidatieprogramma beveelt, maar vonden geen significante verschillen in dosering. Functionele ES met een neuroprosthesis kan zijn voordeliger als u minimale beweging in je handen hebt. EMG geactiveerd NMES shows veelbelovende verbeteringen in wandel- en hand functie.


gerelateerde artikelen