Hoe weer wijzigingen oorzaak kniepijn?

February 20

Kniepijn is een symptoom dat vaak geassocieerd met de ontwikkeling van reumatoïde artritis en artrose. Individuen met deze aandoeningen soms verslag stijgingen of dalingen in hun pijn niveaus die lijken te zijn gekoppeld aan wijzigingen in de lokale weersomstandigheden. Terwijl het onderzoek van deze symptomen van weer-gerelateerde producten tegenstrijdige resultaten, kan kniepijn in deze omstandigheden voortvloeien uit veranderingen in de relatieve vochtigheid, temperatuur en barometerdruk.

Weer factoren

Luchtdruk is een meting van de dichtheid van lucht deeltjes in de atmosfeer, volgens Scholastic.com. Met warm weer bezetten relatief weinig deeltjes een bepaald gebied van de ruimte. In koel weer, verhoging van de dichtheid van de deeltjes en meer lucht bezetten deeltjes het zelfde gebied. Vochtigheid is een meting van het vochtgehalte van de lucht. Woont u in een omgeving met hoge-vochtigheid, bevat de lucht in uw locale meer vochtigheid dan de lucht in de omgeving van een lage vochtigheid. Relatieve luchtvochtigheid meet de huidige hoeveelheid vocht in de lucht met betrekking tot het maximaal mogelijke vochtgehalte.

Artritis

Artrose is een degeneratieve ziekte van uw gewrichten die leidt pijn en stijfheid tot, volgens de Centers for Disease Control and Prevention. Het activeert de vernietiging van uw kraakbeen en het bijbehorende bot, naast waardoor abnormale nieuwe botgroei. Reumatoïde artritis is een auto-immuunziekte die veroorzaakt ontsteking in de synoviale vliezen die lijn van uw gewrichten. Naast pijn, kan het leiden tot aanzienlijke vervorming van uw bot en kraakbeen, evenals veroorzaakt gezamenlijke misvorming.

Mogelijke oorzaken

Veranderingen in hun pijn veel mensen met artritis knieën correleren met wijzigingen in de weersomstandigheden, de American Academy of Orthopaedic chirurgen verslagen. John Hopkins Medicine bevat verschillende mogelijke theorieën van weer-gerelateerde veranderingen. Volgens één theorie toestaan druppels in luchtdruk gekoppeld regenachtige, koude weer ontstoken weefsel in uw gewrichten te breiden verder leidt tot verhoogde niveaus van pijn. Extra mogelijke verklaringen zijn gebrek aan oefening pijn-reducerende bij koud weer, drops in pijn tolerantie geassocieerd met koud weer, en stemming wijzigingen regenachtige, koude weer is gekoppeld.

Tegenstrijdige resultaten

Onderzoekers hebben tegenstrijdige resultaten geproduceerd bij het meten van de weerseffecten op pijn, meldt Johns Hopkins Medicine. Aan de ene kant een studie uitgevoerd in Argentinië toonde significante verbanden tussen reumatoïde artritis symptomen en hoge barometrische druk en vochtigheid, evenals belangrijke banden tussen artrose symptomen en hoge luchtvochtigheid. Aan de andere kant, toonde een studie van artrose patiënten uitgevoerd in Florida geen significante verhoging van de bijstand in weersomstandigheden kniepijn. In een derde studie gerapporteerd door de Stichting van de artritis, onderzoekers van het Tufts University in 2007 genoteerd dat druppels in temperatuur of stijging van de luchtdruk kunnen verergeren uw artritis symptomen.

Overwegingen

Verhuizen naar een droge, kan warme klimaat verbeteren uw pijn in de gewrichten, Johns Hopkins Medicine notities. Echter maken van zulk een beweging geeft geen garanties u vrijheid van pijn, en jezelf afstand van sociale ondersteuningssystemen kan benadrukken u aanzienlijk op andere manieren. Als u in een kouder of natter klimaat woont, vraag uw arts om advies over manieren om te verlichten van weer-gerelateerde pijn in je knieën of elders in je lichaam.


gerelateerde artikelen