Supplementen die macht & sterkte bouwen

April 17

Supplementen die macht & sterkte bouwen

Het gebruik van voedingssupplementen om kracht en macht te vergroten is een betwistbaar onderwerp onder veel mensen. Onderzoek toont aan dat verschillende supplementen, zoals beta-alanine, creatine en HMB kan nuttig zijn voor gebruikers die op zoek te verheffen hun prestaties. Supplementen moeten nooit vervangen door juiste voeding en trainingsmethoden. Raadpleeg een gezondheidszorg provider voordat u een voedingssupplement gebruikt om prestaties te verhogen.

Creatine

Creatine supplementen hebben is aan populariteit wint onder getrainde atleten en oefening enthousiastelingen voor jaren. De Universiteit van Maryland Medical Center zegt dat creatine een aminozuur dat is geproduceerd door het lichaam is, maar het kan ook worden gevonden in voedingsbronnen en supplementen. Bepaalde studies is gebleken dat creatine kan verhogen sterkte en kracht tijdens de oefening met weinig bijwerkingen. Een review gepubliceerd in het Journal of Medicine and Science in sport- en bewegingsactiviteiten gevonden dat creatine supplementen kan gunstig zijn voor de armatuur of elite atleten op zoek naar verhoging van kracht en macht. De resultaten gerapporteerd dat individuen een toename van de prestaties tijdens korte perioden van herhaalde krachtige activiteiten gemerkt. Creatine supplementen werden ook geassocieerd met verbeterde sterkte bij personen die hebben deelgenomen aan gespecialiseerde krachttraining oefenprogramma's. Sporen van creatine zijn gevonden in mager vlees en vis. Creatine supplementen zijn ook verkrijgbaar in poeder en capsule formules.

HMB

HMB, of Bèta-hydroxy-beta-methylbutyrate is een andere populaire sporten supplement dat goed voor de prestaties van de oefening zijn kan. Het Journal of Strength and Conditioning Research publiceerde een herziening die HMB van invloed op de gespierde prestatie geëvalueerd. De herziening gemeld dat HMB werd geassocieerd met significante toenames van kracht bij eerder ongetrainde mensen. Lagere lichaam kracht winsten werden met name gezien terwijl bovenlichaam sterkte winsten bleef slechts te verwaarlozen, volgens de resultaten van de herziening. Een ander onderzoek gepubliceerd in het Journal van toegepaste fysiologie bestudeerde het effect van verschillende voedingssupplementen op kracht en spier massa. De evaluatie wordt geconcludeerd dat alleen creatine en HMB geassocieerd met veel kracht, prestaties en spieren winst onder de deelnemers werden.

Beta Alanine

Vergelijkbaar met creatine en HMB, beta-alanine is een aminozuur voor de sterkte en de prestaties ervan op grote schaal onder sporters gebruikt. In de skeletspieren speelt bèta-alanine een cruciale rol bij de synthese van carnosine. Carnosine niveaus worden geassocieerd met spiervermoeidheid en prestaties. Een narratieve review in de geneeskunde en de Science in Sports & Exercise Journal onderzocht de relatie van bèta-alanine en carnosine en hun effect op de prestaties van de oefening. The journal meldde dat bèta-alanine supplementen verhoging carnosine niveaus verbetert de prestaties van de spieren en voorkomt vermoeidheid tijdens intense oefening. Bèta-alanine werd ook gemeld aan het verbeteren van kracht wanneer deze wordt gecombineerd met creatine. Het International Journal of Sport Nutrition en oefenen metabolisme onderzocht het effect van creatine en bèta-alanine voedingssupplementen tijdens een 10 weken durende oefening-trainingsprogramma. De resultaten van de studie concludeerde dat creatine en bèta-alanine suppletie gecombineerd werden geassocieerd met de grootste toename van de kracht en prestaties in vergelijking met enkel alleen creatine.


gerelateerde artikelen