De beste antidepressiva voor fibromyalgie

March 29

De beste antidepressiva voor fibromyalgie

Fibromyalgie is een chronische pijn ziekte gekenmerkt door moeheid, slecht slapen, en achiness en stijfheid in de ligamenten, spieren en pezen. Veel patiënten met fibromyalgie ervaring van angst en depressie als gevolg van chronische pijn en stress symptomen zoals migraine of Prikkelbare darmsyndroom lijden. Fibromyalgie Symptomen kunnen worden beheerd met antidepressivum behandeling, en er zijn verschillende soorten antidepressiva om uit te kiezen.

Tricyclische antidepressiva of TCAs

TCAs omvatten de drugs desipramine, of Norpramin, imipramine, orTofranil, cyclobenzaprine, of Flexeril, en amitriptyline of Elavil. De TCAs Elavil en Flexeril zijn aangetoond in talloze studies effectief bij de behandeling van fibromyalgie. Tricyclische antidepressiva werken door remming van de heropname van de neurotransmitters serotonine en noradrenaline terug in de hersencellen. Dit verlengt de tijd die de neurotransmitters zijn signalering. Bijwerkingen van TCAs zijn droge mond, obstipatie, verminderde capaciteit te scheuren, huiduitslag, geelzucht, seksuele disfunctie, slaperigheid overdag en frequent urineren.

Selectieve serotonine heropname remmers of SSRI 's

SSRI's paroxetine, of Paxil, citalopram, of Celexa, fluoxetine, Prozac, fluvoxamine, of Luvox, sertraline, of Zoloft, en escitalopram of vermelden Lexapro. SSRI's werken door remming van de heropname van serotonine terug in de hersencellen. SSRI's zijn met name effectief voor het behandelen van de symptomen van vermoeidheid bij fibromyalgie patiënten in vergelijking met andere antidepressiva. Bijwerkingen van SSRI's zijn seksuele disfunctie, misselijkheid, diarree, gewichtstoename, vergeetachtigheid, gemakkelijk blauwe plekken en afstomping van emoties.

Serotonine en noradrenaline Reuptake Inhibitors of SNRIs

SNRIs venlafaxine, of Effexor, duloxetine of Cymbalta, desvenlafaxine, Pristiq, en milnacipran of vermelden Ixel. SNRIs werken door remming van de heropname van serotonine en noradrenaline terug in de hersencellen. Cymbalta zowel Effexor gevonden in klinisch onderzoek effectief in de behandeling van fibromyalgie symptomen bij patiënten die ook werden depressief. SNRI bijwerkingen zijn droge mond, slapeloosheid, hoofdpijn, misselijkheid, verstopping en vermoeidheid.


gerelateerde artikelen