Vitamine E & parodontale aandoeningen

October 27

Vitamine E & parodontale aandoeningen

Parodontitis is een ernstige vorm van gingivitis of tandvlees ontsteking, volgens het nationale Instituut van tand- en craniofaciale onderzoek. Met parodontitis los tandvlees van de tanden, waardoor een open ruimte die tot infectie leiden kan. Deze ziekte is het gevolg van tandplak en tandsteen vormt op je tanden, dus zorg ervoor dat u bezoek uw tandarts regelmatig voor een reiniging en een checkup.

Vitamine E eigenschappen

Vitamine E is een krachtige antioxidant die helpen kan genezen van weefsel en stoppen met bloeden van het tandvlees, volgens het medische team van hele gezondheid MD, die adviseren een vitamine E capsule te openen en gebruik de olie massage van het tandvlees twee keer per week. U kunt schakelen met behulp van vloeibare foliumzuur, vitamine E en vitamine C poeder op het tandvlees.

Gemengde resultaten

Niet elke studie aansluiten van vitamine E en Parodontitis heeft positieve resultaten werpen. Een vroege 1991 studie gepubliceerd in het tijdschrift "Klinische preventieve tandheelkunde" vergelijkt het gebruik van een vitamine E gel, een chloorhexidine-spoeling en een placebo voor de behandeling van parodontitis. Na twee weken zag studiedeelnemers met behulp van de placebo en de vitamine E gel geen verbeteringen in de hoeveelheid plaque of tandvlees ontsteking. Deelnemers met behulp van de spoelen met chloorhexidine had een vermindering in plaque.

Vitamine E en tandvlees

Vitamine E kan helpen bestrijden van bacteriën en stimuleren het immuunsysteem, volgens het kantoor van Dietary Supplements. Dit, beurtelings, kan helpen uw lichaam bij het bestrijden van de bacteriën die leiden parodontale aandoeningen tot kunnen. Zodra plaque vormen op de bovenkant van een tand, kan het leiden tot scheiding van de wortel en het tandvlees. Dit is waar de bacteriën zich ophoopt. Alle voedingsstoffen die ontsteking vechten kunnen helpen voorkomen dat gingivitis en Parodontitis.

Bronnen van vitamine E

Volwassenen boven de 19-jarige leeftijd moeten dagelijks 15 mg vitamine E. Noten en zaden zijn uitstekende bronnen van de vitamine. U vindt ook vitamine E in plantaardige oliën zoals saffloer en zonnebloem olie. Hoewel de deficiëntie van de vitamine E is zeldzaam, mensen met parodontale of gom ziekte zouden kunnen profiteren van een supplement. Praat met uw tandarts of uw arts om te zien of dit een goed idee in uw situatie.


gerelateerde artikelen