Ziekten van het spijsverteringsstelsel & hoe je gezond voor kinderen

October 12

Ziekten van het spijsverteringsstelsel & hoe je gezond voor kinderen

Als het aankomt op het spijsverteringsstelsel, zijn er veel dingen die leiden gastro-intestinale boos of andere symptomen tot kunnen. Hoewel het kan lastig zijn voor de diagnose van een spijsvertering stoornis in een kind, zijn er meerdere ziekten die de moeite waard op zoek naar. Als u vermoedt een gastro-intestinale aandoeningen bij uw kind dat, moet u overleggen van een gastro-enteroloog, een specialist in het spijsverteringskanaal.

Coeliakie

Coeliakie is vaak een verkeerde diagnose gesteld, kan veel verschillende symptomen veroorzaken in een kind. Deze symptomen kunnen variëren van onderontwikkeling en groei kwesties, tot ernstige gewrichtspijn, gastro-intestinale overstuur, opgeblazen buikjes en symptomen van autisme, ADHD, leerproblemen of toevoegen. Volgens MayoClinic.com, coeliakie, "... ook die van andere aandoeningen, zoals het Prikkelbare darmsyndroom, maagzweren, de ziekte van Crohn, parasitaire infecties en bloedarmoede kan nabootsen." Coeliakie kan gediagnosticeerd worden door uw arts met een eenvoudig bloedonderzoek en endoscopie om te zien of er antilichamen aanwezig en schade aan de villi in de maag. Deze antilichamen worden getriggerd door het eiwit gluten, gevonden in tarwe, rogge en gerst. De granen met gluten moeten worden genomen uit een coeliakie patiënt dieet volledig te voorkomen dat verdere schade en het genezen van het lichaam.

Crohn's Disease

Ziekte van Crohn treedt op wanneer de darm wordt ontstoken, veroorzaakt symptomen van gastro-intestinale boos, vermoeidheid, vertraagde groei, zweren, buikpijn en ondervoeding. De precieze oorzaak van de ziekte van Crohn is onbekend, maar volgens de National Institute of Health MedlinePlus, "... de voorwaarde is gekoppeld aan een probleem met de lichaamseigen immuunsysteem reactie." Hoewel er geen remedie voor de ziekte van Crohn is, kunnen dieetveranderingen helpen verlichten van de symptomen, zodra het is gediagnosticeerd. Nadat u een diagnose hebt ontvangen, kan de arts ontstekingsremmers, antibiotica en andere medicijnen voorschrijven. Voedingssupplementen kunnen ook worden voorgeschreven, zoals multivitaminen, mineralen en vezels supplementen.

Colitis

Ulcerosa treedt op wanneer de dikke darm of dikke darm, ontstoken raakt. Symptomen van colitis zijn buikpijn of opgeblazen gevoel, gastro-intestinale boos, koorts, vermoeidheid en bloed in de ontlasting. Diagnose van colitis impliceert een colonoscopie, zodat de arts om te zien als de ontsteking in de dikke darm aanwezig is. Behandeling kan variëren afhankelijk van de oorzaak en de ernst van de aandoening, variërend van anti-inflammatoire naar andere medicijnen en dieetveranderingen. Een vezelrijk dieet kan zinvol zijn bij het voorkomen van colitis symptomen, terwijl lagere vezel wordt aanbevolen als er symptomen aanwezig zijn.

Wat te doen

Als u vermoedt dat uw kind een spijsvertering ziekte heeft dat, is het belangrijk uw kinderarts of gastro-enteroloog onmiddellijk te raadplegen. Veel spijsverteringsstoornissen leiden tot ondervoeding, waardoor groei vertragingen of andere potentieel gevaarlijke situaties in een kind. Als er geen spijsverteringsaandoeningen worden gevonden om aanwezig te zijn, spreken met uw arts over de mogelijkheden van de allergieën van het voedsel veroorzaakt symptomen in uw kind.


gerelateerde artikelen