Hoe lees ik een strook van foetale Monitor

October 13

Hoe lees ik een strook van foetale Monitor

Het gebruik van foetale monitoren te volgen foetale begon aan de Yale University in 1958. Vandaag gebruiken de meeste ziekenhuizen foetale bewaking als een standaard onderdeel van het proces van de arbeid en levering. Foetale bewaking kan waardevolle informatie bieden, zoals het opsporen van dips in je baby's hartslag wegens gebrek aan zuurstof. Echter als de persoon die is toegewezen aan het lezen van foetale monitor stroken zo verkeerd dit proces kan houdt risico's, zoals ten onrechte de diagnose van een noodtoestand, volgens een rapport gepubliceerd in de American Family Physician.

Stap 1

De indeling van de grafiek-stijl van de foetale monitor strip onderzoekt en identificeren van de drie hoofdonderdelen. Het bovenste deel van de strip is waar de foetale hartslag wordt weergegeven als hartslagen per minuut. Het middelste gedeelte toont tijd in stappen van 10 seconden per vierkante op de grafiek, totaal zes pleinen per minuut. Het onderste gedeelte wordt de intensiteit en de duur van de samentrekkingen van de baarmoeder als een reeks bell curven die beginnen. Om u te helpen bekend te raken met de lay-out van een foetale monitor strip, kijken naar de monsters als bedoeld in FetalMonitorStrips.com.

Stap 2

Het identificeren van de hartslag van de basislijn. Zoek het aantal beats per minuut op het bovengedeelte van de foetale monitor strip. Een bereik van 120 tot 160 slagen per minuut geeft aan een normale foetale hartslag maar een afwijking, of verandering, van 10 beats of minder in uw baby's hartslag is normaal. Echter, elke wijziging groter is dan 10 slagen per minuut die langer dan 15 minuten duurt komt overeen met een verandering in de hartslag van de basislijn.

Stap 3

Onderzoeken van het onderste gedeelte van de foetale monitor strip en identificeren van een bereik van 0 tot 10 op de strip. Dit is een referentiepunt waarmee je baarmoeder in een ontspannen toestand. De trace-lijn zal volgen uw contracties zoals zij bouwen, crest en vervolgens naar het referentiepunt terugkeren.

Stap 4

Wijzigingen in de foetale hartslag vergelijken als ze komen met de intensiteit en de duur van uw contracties overeen en zoek naar patronen. Foetale hartslag patronen zijn geruststellend, nonreassuring of onheilspellend. Een geruststellend patroon tijdens een samentrekking als een opwaartse afwijking van de basislijn die keert terug naar normale binnen 15 seconden wordt weergegeven. Een nonreassuring afwijking is, bijvoorbeeld een patroon dat wordt weergegeven tijdens een samentrekking als een lichte neerwaartse afwijking die keert terug naar normaal maar kan geven van de compressie van de navelstreng en vereisen een verschuiving in uw positie. Een onheilspellende afwijking dips onder de basislijn geplaatst en herstelt langzaam of helemaal niet, met vermelding van foetale stress als gevolg van zuurstof ontbering dat onmiddellijke medische interventie vereist.

Tips

  • Er zijn twee manieren uw arts kan uitvoeren foetale bewaking. De eerste, en meest voorkomende, is externe foetale bewaking waarbij externe omvormers aan uw buik vast te binden. Externe transducers detecteren uw baby's hartslag via Doppler echografie, dan verzenden en deze informatie wordt weergegeven op een strook van foetale monitor. De tweede methode is interne foetale bewaking die impliceert plaatsen van de elektroden op de hoofdhuid van je baby. De elektroden detecteren, verzenden en weergeven van hartslaginformatie op de foetale monitor strip.

Wat die u nodig hebt

  • Foetale hartslag monitor strip

gerelateerde artikelen