Calcium, Magnesium, & zink Supplement veiligheid tijdens de zwangerschap

November 14

Calcium, Magnesium, & zink Supplement veiligheid tijdens de zwangerschap

Zwangerschap verhoogt uw behoefte aan verschillende vitaminen en mineralen zodat uw baby kan groeien en goed ontwikkelen. Calcium, magnesium en zink zijn enkel enkelen van de voedingsstoffen die u nodig hebt. Uw gezondheid-zorgverlener zal waarschijnlijk een prenatale vitamine om ervoor te zorgen dat u voldoende hoeveelheden van de voedingsstoffen die u nodig hebt tijdens de zwangerschap voorschrijven. Nemen van aanvullende supplementen kan schadelijk zijn. Neem contact op met uw provider gezondheidszorg alvorens eventuele supplementen.

Aanbevolen dieet vergoedingen

Het aanbevolen dieet hoeveelheid of RDA, op calcium tijdens de zwangerschap is 1000 mg per dag, met een bovengrens van 2.500. De ADH voor magnesium is 360 mg per dag, met een bovengrens van 350 mg per dag van supplementen, en de ADH voor zink tijdens de zwangerschap is 11 mg per dag, met een bovengrens van 40 mg per dag. Nemen meer dan de bovengrens van deze mineralen kan een schadelijk effect hebben op u en uw baby.

Functie

Volgens de Universiteit van Maryland Medical Center regelt magnesium de hoeveelheid calcium en zink in het lichaam. Magnesium is ook de gewenste behandeling te voorkomen of behandelen van vangsten als gevolg van eclampsie, die zich in het derde trimester van de zwangerschap voordoen kunnen. Het is gegeven door een IV in het ziekenhuis. Calcium is nodig voor sterke botten en tanden. Meeste zwangere vrouwen krijg niet genoeg calcium in hun dieet dus suppletie nodig kan zijn. Het Linus Pauling Instituut in Oregon State University stelt dat zink noodzakelijk voor de groei en ontwikkeling, de immuunrespons en neurologische functie is. Een prenatale vitamine dient voldoende hoeveelheden calcium, magnesium en zink tijdens uw zwangerschap.

Deskundige inzicht

J. T. Repke uit de Vakgroep gynaecologie en verloskunde Johns Hopkins University in een studie gepubliceerd in het juni 1991 nummer van het tijdschrift "Klinische verloskunde en Gynaecologie" met betrekking tot calcium, magnesium en zink suppletie en perinatale uitkomsten. Repke gevonden dat het bewijsmateriaal zwak voor magnesium suppletie en verbeteren van perinatale uitkomsten is. Het routinematig gebruik van zink suppletie kan niet worden aanbevolen op dit moment, maar calcium suppletie is vereist voor ongeveer tweederde van de zwangeren wegens gebrek aan calcium in de voeding.

Prenatale supplementen

De Amerikaanse vereniging van de zwangerschap raadt een prenatale multivitamine nemen zoals voorgeschreven door uw arts. Wanneer u verschillende vitaminen en supplementen nemen, loopt u het risico van de overdosis een bepaalde vitamine of mineraal, die u of uw baby schade kan berokkenen.

Voorzorgsmaatregelen

Magnesium kan interfereren met andere medicatie, en concurreert met calcium voor absorptie. Als uw calciumgehalte al laag, nemen meer magnesium kan leiden tot nog lagere niveaus van calcium. Zink toxiciteit kan resulteren in buikpijn, diarree, misselijkheid en braken. Overleg met uw gezondheid-zorgverlener alvorens eventuele supplementen tijdens uw zwangerschap.


gerelateerde artikelen