Hoe om te helpen van een kind met hun tegenzin om te schrijven

December 10

Hoe om te helpen van een kind met hun tegenzin om te schrijven

Als uw kind vol met geweldige ideeën zit maar een blok ontwikkelt als het gaat om te schrijven, kan ze profiteren van een beetje aanmoediging. Haar te voorzien van een paar boeken te lezen, nuttige oefeningen, nieuwe gewoonten, kan een rustige ruimte, kudos voor haar voltooid werk en de kameraadschap van collega wordsmiths Geef haar het duwtje die ze nodig heeft om haar gedachten ambacht in leesbare vorm.

Stimuleren van de lezing

Stap 1

Hoe om te helpen van een kind met hun tegenzin om te schrijven

Lievelingsboeken van het delen met je kind afdrukken zodat hij de waarde herkent van zijn ideeën aanbrengend. Ongeacht hoe slim is hij, bewerken van zijn ideeën in taal is een vaardigheid die hij slechts kan worden ontwikkeld door het absorberen van de syntaxis, de metafoor, de poëzie en de stem van andere schrijvers. Kies de boeken die zijn interesse zal wekken en die zijn eigen ervaring zo veel mogelijk om hem te houden lezing weerspiegelen. Lees in zijn aanwezigheid te tonen door voorbeeld dat er een inspanning de moeite waard en leuk, en bieden een comfortabele plek--vrij van elektronica en andere afleiding--waarin te lezen.

Stap 2

Spreken met je kind over haar ideeën, en haar aanmoedigen om te verkennen ze verder door het schrijven van vragen en conclusies die ze wellicht over verschillende onderwerpen. Leer haar hoe onderzoeksinformatie met behulp van het Internet, woordenboek, encyclopedie of bibliotheek boeken ter bevordering van haar kennis van een bepaald onderwerp.

Stap 3

Hoe om te helpen van een kind met hun tegenzin om te schrijven

Gebruik make-geloven en plezier schrijven aanwijzingen om een spel uit verhalen. Vraag haar om te doen alsof ze in een bepaalde instelling (voorbeelden in de lijn van de lunch op school, rijden op een bus of op een feestje) is en dat ze iemand hoort zeggen iets interessant of dramatisch, zoals, "Ik begraven het geld in de achtertuin waar niemand ooit zal vinden." Hebben haar stel je een scenario waarbij de prompt, en geef haar vijf minuten om snel te maken een ruw ontwerp van een verhaal. Doe dit meerdere malen met behulp van verschillende scenario's en aanwijzingen, dan bespreken de ideeën die ze heeft opgeschreven, en haar uit te breiden op de meest interessante ones op haar gemak aanmoedigen. Of om de beurt co-creatie van een verhaal door afwisselend het schrijven van een lijn op een moment en voortbouwend op elke opeenvolgende regel totdat het verhaal tot een conclusie komt. Geven van aanwijzingen, zoals "mijn favoriete zomer was...," "Ik heb nooit echt wist...", of "Als ik zou om het even wat in de wereld when I grow up, zou het..."

Stap 4

Hoe om te helpen van een kind met hun tegenzin om te schrijven

Maak een rustige ruimte ergens in het huis waar uw kind kunt schrijven ongestoord. Zorg ervoor dat de ruimte is voorzien van pennen, potloden, blocnotes, een computer of andere hulpmiddelen moet ze schrijven en dat het vrij van afleidingen, met inbegrip van de broers en zussen, elektronica of familie verkeer. Als uw kind privacy verkiest, kon haar schrijfvlak worden in haar kamer, maar als ze voelt ook geïsoleerd achter een gesloten deur, snijden uit een rustige hoek van de keuken, de kamer of Familiekamer voor schrijven, wonen en zorg ervoor dat andere familieleden weet niet te verstoren haar terwijl ze aan het schrijven is.

Stap 5

Maken het schrijven van een familie activiteit, en zet opzij bepaalde tijdstippen van de dag of de week waarin iedereen brieven, verhalen, logboekitems, essays of huiswerkopdrachten schrijft. Inboezemen een writer's discipline in je kind door het stimuleren van de dagelijkse gewoonte van het schrijven voor het plezier, zelfs als het slechts gedurende 15 minuten per dag. Maken van een dagelijkse afspraak met haar muze kan verminderen de angst over lange strekt zich uit van tijd geconfronteerd met een lege pagina en kan zelfs kick-start haar verbeelding zoals ze haar geplande schrijven afspraak elke dag verwacht.

Wat die u nodig hebt

  • Notebooks
  • Potloden
  • Pennen
  • Bibliotheekpas
  • Bureau
  • Computer met een tekstverwerkingsprogramma

gerelateerde artikelen