Voedselbronnen van dunlaag

October 19

Voedselbronnen van dunlaag

Dunlaag is een vet molecule die de essentiële nutriënten choline bevat. Choline-bevattende stof speelt een rol in de transmissie van de zenuw impuls, vetstofwisseling en onderhouden van de structuur van cellen. Allermeest naar de choline in levensmiddelen wordt gevonden in phosphatidylinecholine, volgens het Linus Pauling Instituut. De aanbevolen hoeveelheid choline inname voor volwassen mannen is 550 mg per dag, terwijl het 425 mg per dag voor volwassen vrouwen.

Rundvlees en vis

Vlees en vis zijn goede bronnen van dunlaag, volgens het Linus Pauling Instituut. Een portie 3 oz rundvlees lever bevat 355 mg van choline, terwijl 3 oz voor kabeljauw 71 mg bevat. Andere vlees- en visgerechten bronnen omvatten deelstukken van vlees, zalm en ingeblikte garnalen.

Melk en eieren

Verteren melkproducten en eieren kunnen helpen om van uw inname van choline. Een groot ei kan u voorzien van 126 mg van choline, terwijl een portie 8 oz afgeroomde melk 38 mg biedt. De waarschuwingen van het Linus Pauling Instituut die strikte vegetariërs of veganisten die geen eieren of melk, naast andere dierlijke producten, verbruiken mogelijk risico van choline-deficiëntie.

Andere voedingsmiddelen

Andere voedingsmiddelen die je verbruikt kunnen zijn een goede bron van choline. Een één-cup portie tosti tarwekiemen bevat 172 mg van choline, op basis van het Linus Pauling Instituut. Een portie broccoli Eénkop bevat 62 mg van choline. Andere goede bronnen omvatten spruiten, pindakaas en melk chocolade.


gerelateerde artikelen