Geboorte controle opties voor Migraine-patiënten

March 31

Geboorte controle opties voor Migraine-patiënten

Migraine worden gekenmerkt door hevige, kloppende pijn dat kan wel drie dagen duren. Het proces van migraine begint met een trigger, zoals vermoeidheid, honger of schommelingen in de hormoonniveaus. Sommige soorten voorbehoedsmiddelen verhogen kunstmatig hormoonniveaus, die migraine in sommige vrouwen kunnen verergeren. Hormonale anticonceptiva kunnen ook verhogen het risico van een vrouw voor een beroerte, die verder is verhoogd bij degenen die het hebben van migraine met aura. Daarom, vrouwen met migraine moeten zorgvuldig overwegen hun contraceptieve keuze.

Hormonen en Migraine

Migraine komen vaker voor bij vrouwen dan bij mannen, volgens het Amerikaanse departement van Health and Human Services (HHS). De meerderheid van de migraine bij vrouwen worden geassocieerd met menstruatie, direct voorafgaand aan of tijdens de menstruatie optreedt wanneer hormoonspiegels aanzienlijk dalen.

Risico op beroerte

Vrouwen die ervaring aura of sensorische stoornissen, voordat een migraine zijn bij verhoogd risico voor een beroerte, volgens Susan Hutchinson, MD, van de Women's Medical Group van Irvine, Californië en adviseur van de Amerikaanse Headache Society. Degenen die het hebben van migraine zonder aura hebben een soortgelijk risico voor een beroerte als degenen die geen migraine---minder dan drie slagen per 10.000 mensen hebben, volgens Hutchinson. Voor vrouwen die migraine met aura, stijgt het risico van een beroerte tot 11 slagen per 10.000 mensen. Mondelinge contraceptieve gebruik verder verhoogt het risico van een vrouw voor een beroerte. Wanneer orale anticonceptiva worden gebruikt door vrouwen die migraine met aura hebben, zei het risico van een beroerte springt naar 23 per 10.000 mensen, Hutchinson.

Hormonale contraceptiva

Orale anticonceptiva bevatten een combinatie van de hormonen ethinylestradiol en een progestageen (de combinatie pil) of alleen progestageen (de "mini pill"). Orale anticonceptiva worden meestal toegediend in cycli van 21 hormonenvlees pillen gevolgd door zeven placebos. Vrouwen die hormoon-geassocieerde migraine treden meer ernstige of frequente migraine tijdens de placebo-fase van de cyclus vanwege de val af in hormoonspiegels, volgens de HHS. De verhoogde oestrogeen geproduceerd door orale anticonceptiva kunnen verergeren hormoon-geassocieerde migraine in sommige vrouwen. In anderen, echter, helpen de consistente hormoonniveaus en de verwijdering van natuurlijke fluctuaties verbeteren migraine frequentie en ernst. De HHS notities orale anticonceptiva hebben geen effect op de migraine patronen van sommige vrouwen. Lage dosis orale anticonceptiva (die met minder dan 35 mcg ethinylestradiol) of anticonceptiemiddelen met alleen progestageen hebben geen invloed op migraine patronen.

Aanbevelingen

Hormonale anticonceptiva kunnen veilig worden gebruikt door vrouwen die migraine, krijgen volgens Hutchinson. Vóór begin hormonale contraceptiva, moet de arts vrouwen die lijden aan migraine voor bestaande cardiovasculaire risicofactoren scherm. Hormonale anticonceptiva moeten worden stopgezet als de vrouw wijzigingen in haar migraine of de Aura's rapporteert. De Wereldgezondheidsorganisatie raadt niet-hormonale contraceptiva voor vrouwen die migraine met Aura's, en de Amerikaanse Universiteit van verloskundigen en Gynaecologen adviseert niet-hormonale anticonceptie voor vrouwen die migraine krijgen, zijn ouder dan 35, of die roken. Niet = hormonale anticonceptiva worden aanbevolen voor vrouwen die een geschiedenis van hoge bloeddruk, hart-en vaatziekten, hoge cholesterol, bloedstolling aandoeningen of veneuze thromboembolism, of een familiegeschiedenis van een hartaanval of beroerte.

Nonhormonal anticonceptie

Niet-hormonale contraceptiva omvatten barrière methoden zoals condooms en het pessarium en methodes voor natuurlijke gezinsplanning. Koperen intrauterine apparaten (spiraaltjes) kan ook worden gebruikt, volgens E. Anne MacGregor, MD. Spiraaltjes hebben geen invloed op het hormoonniveaus, maar ze worden geassocieerd met verhoogde menstruele bloeden, kan dat leiden tot migraine in sommige vrouwen.


gerelateerde artikelen