Wat zijn de voors & nadelen van het Paleo dieet?

May 11

Wat zijn de voors & nadelen van het Paleo dieet?

Het Paleo-dieet is een methode van het eten dat je voorouders dieet uit de paleolitische periode, die ongeveer 10.000 jaar geleden eindigde nabootst. Vaak genoemd de jager-verzamelaars dieet of de steentijd dieet, bevordert het Paleo plan voedingsmiddelen die uw voorouders kunnen jagen en verzamelen hadden, zoals vlees en planten. Het sluit levensmiddelen beschikbaar gesteld zodra industrialisatie begon. Het Paleo-dieet biedt voordelen, maar heeft ook enkele nadelen en mogelijk niet geschikt voor iedereen.

Helpt evenwicht dieet

Wat zijn de voors & nadelen van het Paleo dieet?

Een van de grote voordelen van het Paleo dieet is dat het gezondere eetgewoonten bevordert. De meeste Amerikanen consumeren meer dan de aanbevolen hoeveelheid zout en geraffineerde suiker, die tot chronische aandoeningen zoals hoge bloeddruk en Type 2 diabetes bijdragen kan. Op het Paleo dieet, zult u vermijden tafelzout en geraffineerde suiker, die helpt evenwicht uw dieet. Je Vermijd ook verwerkt voedsel en junkfood, zodat u uw inname van ongezonde vetten zal snijden.

Verhoogt nutriënten inname

Wat zijn de voors & nadelen van het Paleo dieet?

Het Paleo-dieet beveelt aan eten van verse groenten en fruit, die verhogen van uw inname van vitaminen, mineralen en vezels, een voedingsstof die de typische Amerikaanse niet genoeg van krijgen. Het plan is ook aangeraden om eten gezonde onverzadigde oliën, die is een goede manier om verhogen van uw inname van essentiële vetzuren. Op hetzelfde moment, zult u uw blootstelling aan additieven, conserveringsmiddelen en andere chemicaliën verlagen door te kiezen voor biologische, hele, onverwerkte levensmiddelen.

Mist verscheidenheid

Wat zijn de voors & nadelen van het Paleo dieet?

Het Paleo dieet is nogal beperkt en mist verscheidenheid. Omdat je zuivel, zetmeelrijke groenten, peulvruchten en granen vermijden moet, kan u vinden het moeilijk om zich te houden aan het dieet. Degenen die kunnen omgaan met de beperkingen kunnen vinden steeds verveeld van het gebrek aan variatie. Meeste voeding professionals raden een breed scala van gezonde voedingsmiddelen in plaats van snijden van hele voedselgroepen eten. Bovendien, vermijdt het Paleo dieet Voedingsgroepen die gezondheidsvoordelen, zoals peulvruchten en granen bieden.

Niet past bij de energiebehoeften van bepaalde

Wat zijn de voors & nadelen van het Paleo dieet?

Het Paleo-dieet beveelt aan het krijgen van 35 tot 45 procent van je dagelijkse calorieën uit koolhydraten. Dit bedrag is aanzienlijk lager dan de dieet referentie-inname van 45 tot 65 procent beveelt aan het Institute of Medicine. Als u zeer actief bent of een atleet, kan de Paleo-aanbeveling niet genoeg energie leveren. Bovendien snijdt het Paleo-dieet koolhydraten bronnen dat meestal als nietjes voor actieve personen, zoals hele granen, peulvruchten en zetmeelrijke groenten fungeren.


gerelateerde artikelen