Zwangere vrouwen kunnen eten Mangosteen?

May 15

Zwangere vrouwen kunnen eten Mangosteen?

Mangosteen, een tropisch fruit native naar Thailand, bevat een dikke paarse huid en innerlijke segmenten van sappig vlees. Een nutriënt-dichte voedsel, mangosteen biedt essentiële vitaminen en mineralen die tijdens de zwangerschap voordelig kunnen zijn. Vermijd het gebruik van geneesmiddelen die gemaakt van de schil van de Mangostan, echter, als er geen studies zijn uitgevoerd op de veiligheid van gepoederde mangosteen korst, die vaak wordt gebruikt voor de verlichting van de diarree bij zwangere vrouwen. Zwangere vrouwen moeten een arts te raadplegen alvorens de mangosteen waaronder in hun dieet.

Folaat

Een kopje mangosteenvrucht bevat 61 microgram folaat; het is aanbevolen dat vrouwen 400 microgram van folaat in hun dieet elke dag tijdens de zwangerschap en terwijl het proberen om zwanger te worden. Deze vitamine kan spelen een rol bij het voorkomen van bepaalde aangeboren afwijkingen; de Amerikaanse Centers for Disease Control and Prevention notities dat die folaat kan verminderen het risico van spinale en de tekorten van de geboorte van de hersenen met 50 tot 70 procent. Folaat kan ook het risico van het hebben van een kind met andere gebreken, met inbegrip van gespleten lip en gehemelte en bepaalde hartafwijkingen verhogen.

Mangaan

Mangosteenvrucht is een goede bron van het mineraal mangaan--1 kopje van dit fruit biedt 0,2 milligram. Tijdens de zwangerschap, vereist het lichaam 2 mg mangaan per dag, dat de groeiende foetus moet helpen vorm het skelet en kraakbeen. Het mangaan in mangosteen heeft antioxiderende eigenschappen die zowel de moeder en de foetus te beschermen tegen cellulaire schade.

Vitamine C

Zowel een zwangere vrouw en haar foetus nodig vitamine C en mangosteen biedt het. Een kopje mangosteen bevat 5,7 mg, een klein gedeelte van de 85 mg vitamine C een zwangere vrouw vereist elke dag tijdens de zwangerschap. Vitamine C houdt het immuunsysteem gezond, verlagen het risico van infecties die de foetus kunnen beschadigen. Deze vitamine bevordert ook de productie van collageen, de stof die de huid elastisch maakt, een belangrijke factor wanneer de huid strekt zich aan een groeiende baby.

Constipatie

De Amerikaanse vereniging van de zwangerschap geeft aan dat meer dan de helft van alle zwangere vrouwen constipatie tijdens hun zwangerschap ervaren. Mangosteen eten kan helpen verlichten deze ongemakkelijk voorwaarde te wijten aan haar vezelgehalte--1 kopje mangosteenvrucht heeft 3.5 gram vezels. Vrouwen nodig 25 gram vezels per dag aan constipatie afweren. Naast glasvezel de doeltreffendheid voor het vermijden van constipatie, kan het ook het verminderen van het risico op zwangerschapscomplicaties dergelijke pre-eclampsie, een aandoening gekenmerkt door hoge bloeddruk die als gevolg van dieet, genetica en bloedvat problemen optreedt.


gerelateerde artikelen