Wat diëten zijn gezond voor fase vier cirrose van de lever?

September 26

Wat diëten zijn gezond voor fase vier cirrose van de lever?

Cirrose van de lever is een aandoening die als primaire biliaire cirrose begint, waarin uw lever de galwegen langzaam worden vernietigd. De lever produceert gal te helpen uw lichaam verteren vetten en gooi van versleten rode bloedcellen, cholesterol en toxines. Fase vier is de laatste fase, waarin de lever onomkeerbare littekens heeft. Cirrose wordt vaak geassocieerd met alcoholisme, hoewel het andere oorzaken heeft.

Belang van voeding

Hebt u een cirrose, is een gezonde voeding één van de belangrijkste stappen die u nemen kunt om het beheren van uw conditie. Mensen met cirrose hebben vaak ondervoeding, omdat de lever niet kan omzetten van voedsel in de opgeslagen energie efficiënt. Het wordt ook minder effectief bij het opheffen van toxines. Het beste dieet is een rijk aan vers fruit, groenten en gehele korrels. Dit dieet biedt een breed scala aan vitaminen, mineralen en andere voedingsstoffen die je lichaam nodig heeft om optimale gezondheid te behouden.

Dieet-beperkingen

U wellicht eet een zoutarm dieet als vochtretentie tot uw levercirrose-symptomen behoort. Natrium verhoogt vochtretentie en kan leiden tot zwelling en verhoogde bloeddruk. Verborgen zout schuilt in vele levensmiddelen, vooral bewerkte voedingsmiddelen. Ingeblikte soepen en groenten, samen met vele gebakken goederen, zijn rijk aan natrium.

Vermijd alcohol, omdat het kan schade aan uw lever versnellen. Ook worden zich bewust van de eiwitinname. Je lichaam moet eiwitten om te helpen herstellen van de spier, maar teveel eiwitten kan verhogen van ammoniak en hepatische encefalopathie, veroorzaken een stoornis van de hersenen aan lever mislukking gerelateerde. U moet uw arts de richtsnoeren volgen op hoe veel eiwit te eten. Vermijd rauwe schaal-en schelpdieren, waaraan een bacterie die is vooral gevaarlijk als je levercirrose kan.

Voedingsstoffen van zorg

De dieet richtsnoeren voor Amerikanen 2010 geconstateerd voedingsstoffen waarin vele Amerikaanse diëten gebrekkig zijn, met inbegrip van kalium, calcium en vitamine D. Deze voedingsstoffen zijn met name belangrijk als u cirrose hebt. Kalium kan helpen lagere bloeddruk en verminderen van botverlies. Gebakken aardappelen, behoren jus d'orange en bananen tot de beste bronnen.

Calcium en vitamine D spelen een centrale rol bij het voorkomen van osteoporose, die heeft een verhoogde incidentie onder degenen met cirrose, maar ook bij het beheersen van de zenuw transmissie- en de vernauwing en verwijding van de bloedvaten. Low-fat en vetvrije melk en andere zuivelproducten zijn goede bronnen. Veel fabrikanten nu vullen voedingsmiddelen zoals sinaasappelsap met calcium ook.

Behandeling

Levercirrose heeft geen genezing, maar lifestyle management kunt minimaliseren complicaties en vertragen de progressie van de ziekte. Eten van een gezond dieet en het beheer van hoge bloeddruk kunnen helpen, als kunnen vermijden medicatie die schadelijk zijn voor de lever, zoals paracetamol. Raadpleeg altijd uw arts alvorens over-the-counter drugs, kruiden of andere supplementen. In meer ernstige gevallen van levercirrose moet u mogelijk de operatie voor de behandeling van bloeden aderen of voor de afvoer van vocht uit je buik.


gerelateerde artikelen