Factoren die invloed hebben op uw voedingskeuzes

September 16

Factoren die invloed hebben op uw voedingskeuzes

Amerikanen maken over 200 keuzes met betrekking tot voedsel elke dag, volgens Cornell University professor Brian Wansink. Factoren die u nauwelijks merken beïnvloeden deze besluiten. Hoewel de lijst van potentiële factoren is lang, sommige met name gelden. Verkrijgen van een goed begrip van deze factoren kan u begeleiden naar het verstandiger keuzes, als gevolg hiervan verkrijgen van verbeterde wellness. Zoeken als u wilt weten specifieke manieren om te verbeteren van uw dagelijkse voedsel keuzes, begeleiding van een professionele gekwalificeerde dieet.

Honger

Factoren die invloed hebben op uw voedingskeuzes

Overslaan van maaltijden en eten te weinig calorieën stimuleren honger, die invloed op uw voedingskeuzes hebben kan. In de oudheid, zeggen geregistreerde diëtist Sharon Palmer, honger was vaak levensreddende, waarin wordt gevraagd de vroege mens te jagen en foerageren naar voedsel om te overleven. Als u ondervindt "honger," zoals vele dieters te beweren zijn, kan je hunkert voedingsmiddelen waarmee dichte hoeveelheid vet, eiwit, koolhydraten en calorieën. Als je ontbijt overslaan is het mogelijk dat u meer kans om te kiezen van een sappige cheeseburger en Franse frietjes eerder dan soep of salade voor de lunch. Intens honger en maaltijd-skipping kunnen ook leiden tot grotere porties.

Smakelijkheid

Factoren die invloed hebben op uw voedingskeuzes

Smakelijkheid, of hoe prettig vindt u bijzondere levensmiddelen, ook van invloed op uw keuzes. Smaak, geur, uiterlijk, textuur en uw ervaring met het voedsel bijdragen tot de smakelijkheid. Een levensmiddel dat een keer gaf u voedselvergiftiging kan blijven onverteerbaar, terwijl een schotel die je vaak genoten prikkelende kan schijnen. Visueel aantrekkelijke voedingsmiddelen, zoals aardbeien besprenkeld met donkere chocolade, kunnen beroep aantekenen meer dan een grapefruit of wortel. Hoog-vet, zoete voedingsmiddelen, zoals gebak en ijs, hebben een "onmiskenbaar zintuiglijke beroep," volgens de Europese Raad van de voedsel-informatie. Deze voedingsmiddelen leiden steeds vaker tot overeten.

Voeding feiten

Factoren die invloed hebben op uw voedingskeuzes

In een studie gepubliceerd in "Obesitas" in oktober 2009, de onderzoekers onderzocht de invloed van calorie etiketten op fastfood menu's voor de consument in New York City. Ruwweg verklaard 27,7 procent van de consumenten dat het zien van de calorie-inhoud beïnvloed hun voedingskeuzes. Hoewel meer onderzoek nodig is, beschouwen veel mensen het gehalte aan nutriënten, calorieën en ingrediënten bij de aankoop van levensmiddelen bij supermarkten en restaurants.

Nabijheid

Factoren die invloed hebben op uw voedingskeuzes

Eenvoudige toegang tot voedsel is ook van invloed op uw keuzes. Na levensmiddelen bij de hand, zoals chips en chocolade, is waarschijnlijk om te verhogen uw wens voor hen. Wonen in de buurt van fast-food restaurants kan leiden tot het vaker eten van maaltijden op die locaties. Ook kan houden van fruit, groenten en vetarme melk voorradig in uw koelkast, in plaats van gebak en frisdranken, resulteren in routine gezonder voedsel keuzes.

Ouderlijke factoren

Factoren die invloed hebben op uw voedingskeuzes

Kinderen ontwikkelen eetgewoonten die vergelijkbaar zijn met die van hun ouders. Als u op een bepaalde keuken rezen, zoals Italiaans of Aziatische u kunt soortgelijke levensmiddelen in heel je leven. Een ouder houdingen en gedragingen te maken voedsel, met name een Moederdag, een aanzienlijke invloed hebben op de voedingsgewoonten van een kind, volgens een rapport gepubliceerd in de "British Journal of Nutrition" in 2008. Als een moeder diëten of overeats herhaaldelijk, dreigt haar kind te doen ook. Opleggen van strenge beperkingen over de voeding van een kind kan leiden tot slechte voedingskeuzes, overeten en obesitas.


gerelateerde artikelen