Lijst van voedingsmiddelen die GGO's bevatten

September 10

Lijst van voedingsmiddelen die GGO's bevatten

U meest waarschijnlijk eet ten minste een aantal GGO's. Gewassen die genetisch gemodificeerd om te weerstaan herbiciden of produceren van insecticiden kwam in 1996 op de markt. Volgens de organische vereniging van de consumenten, 40 procent van alle Amerikaanse gewassen zijn GGO's, en 80 procent van de verwerkte voedingsmiddelen GGO's bevatten. GGO-gewassen worden ook gebruikt als een goedkope en mesten feed voor fabriek-gekweekte dieren, die ook vaak met genetisch gemanipuleerde hormonen worden geïnjecteerd. De USDA rapporten dat 88 procent van de maïs en 93 procent van sojabonen GGO's zijn, aangezien 90 procent van katoen en koolzaad.

Meeste maïs Is verstopt

GGO-maïs is ontworpen voor de productie van eigen insecticide Bt-toxine genoemd. Sommige nieuwere varianten zijn ook bestand tegen onkruid moordenaars of herbiciden. Vermijden van GGO kan maïs lastig zijn omdat zoveel voedingsproducten zijn afgeleid of het bevatten. Voor de hand liggende bronnen zijn sweet corn, corn muffins, maïs chips, cornflakes, tortilla's en popcorn. Minder herkenbaar bronnen kunnen worden verborgen in de lijst van ingrediënten, zoals hoge fructose corn stroop, regelmatige glucosestroop, maïsolie, maïszetmeel, maïsmeel, dextrose, glucose en suiker alcoholen zoals xylitol. De meeste vitamine C supplementen worden gesynthetiseerd uit GGO-maïs.

Soja Is ook stiekeme,

GGO-soja is ontworpen om te weerstaan wordt bespoten met bestrijdingsmiddelen. Populaire soya zijn sojamelk, tofu, soja chips, edamame, miso, sojasaus, babyvoeding, eiwitdranken, energierepen, brood gemaakt met soja-bloem en vleesvervangers zoals soja "Turkije." Sojaolie is een ingrediënt in mayonaise, salade dressings, gerechten, ingeblikte tonijn en supplementen zoals vitamine E. gedeeltelijk gehydrogeneerde soja olie, een belangrijke bron van transvet, wordt gebruikt in gebak en gefrituurd voedsel. Soja kan worden vermomd als getextureerde plantaardige eiwitten, gehydrolyseerd plantaardig eiwit, groentebouillon en natuurlijke smaakstoffen, zodat etiketten lezen is van essentieel belang.

Andere bronnen van GGO 's

Katoenzaad olie, gevonden in veel verwerkt voedsel en ingeblikte noten, is meestal GGO. Canola olie, een ingrediënt in vele zogenaamde "gezonde" voeding, is ook meestal GGO. Canola mayonaise en salade dressings, daarom zijn meestal GGO, net als hun tegenhangers soja olie. De meeste commerciële sacharose, of lijstsuiker, is gemaakt van suikerbieten GGO in plaats van suikerriet. Hawaiian papaya en sommige variëteiten van courgette en gele squash zijn GGO. Veel zuivel voedingsmiddelen, bevatten tenzij anders vermeld op het etiket, sporen van recombinant groeihormoon (RBGH), toegediend aan koeien melkproductie te verhogen. Vleesproducten die niet zijn gecertificeerd biologische of grass-fed gerezen over GGO-maïs en soja.

Hoe te voorkomen dat GGO 's

De beste manier om te voorkomen dat GGO's is om te koken op het huis met behulp van gecertificeerde biologische ingrediënten. Biologische voedingsmiddelen, bedrijfsvoorschrift, zijn non-GGO. Bij het kopen van producten zoals maïs, kijk voor de PLU-code op het label--als het begint met 9, is het organisch. Als u verpakt of bereid voedsel gebruikt, zoekt werk "USDA organisch gecertificeerd" op het etiket. Verpakte levensmiddelen die ten minste 70 procent biologische ingrediënten bevatten mogen geen GGO's bevatten. Ga ervan uit dat alle restaurants GGO's serveren. De overgrote meerderheid van de niet-biologische producten verkocht in een conventionele supermarkt, met inbegrip van huisdieren en babyvoeding, bevatten enkele vorm van GGO-maïs, soja of andere ingrediënten.


gerelateerde artikelen