Voedsel te eten met een zere tong

May 1

Voedsel te eten met een zere tong

Het is gemakkelijk om te vergeten over uw tong — tenzij het is pijnlijk. Elke hap voedsel of vloeistof SLOKJE is potentieel pijnlijk als je tong doet pijn. Voedingsmiddelen die meestal zeer zuur, kruidig of zoute zijn veroorzaken de meeste pijn wanneer je tong pijnlijk is. Het eten van voedsel dat zacht, dicht bij chemisch neutraal, laag in zout en gratis van hete specerijen kan helpen verlichten de pijn van een pijnlijke tong en kunt u uw voeding te handhaven terwijl je tong geneest.

Melk

Melk is een voedzame optie hebt u een pijnlijke tong. Het doet de weefsels van uw tong niet irriteren omdat het bevat weinig zuur en zout. Verder, koemelk heeft vele eigenschappen die lijken op speeksel en kan helpen bij het beschermen van je tong door vermindering van de concentratie van natuurlijk voorkomende zuren in je mond. Sojamelk is ook een goede optie, omdat de chemische eigenschappen dicht bij die van koemelk. Omdat koude gerechten rustgevende aan een pijnlijke tong zijn, probeer uw glas melk in de vriezer voor 10 tot 15 minuten vóór het drinken.

Meloen en Honeydew meloen

Het is belangrijk om een evenwichtig en voedzaam dieet wanneer hebt u een pijnlijke tong. Meloen en honingdauw meloenen zijn goede vruchten keuzes wanneer je tong pijnlijk omdat ze lage concentraties van zuren bevatten. Als kauwen pijnlijk is, pureer meloen kubussen in een blender of keukenmachine om het fruit gemakkelijker te eten. Melk of yoghurt toevoegen aan de gepureerde meloen ter bevordering van de voedings- en calorie-inhoud als u problemen ondervindt bij het handhaven van uw gewicht.

Vlees, gevogelte en eieren

Vlees, gevogelte en eieren zijn van nature een lage zuren en bevatten een hoog gehalte aan eiwitten, kalium en andere belangrijke voedingsstoffen. Tijdens het koken, Vermijd het toevoegen van kruiden die je tong, zoals zout, peper en kerrie irriteren kunnen. Verklein de hoeveelheid kauwen vereist bij het eten van gevogelte of vlees en pureer deze voedingsmiddelen in uw blender of keukenmachine samen met een kleine hoeveelheid zoutarm Bouillon of jus. Bij het eten van eieren, kan u wilt overslaan van de toast, die kunnen irriterend voor de tong vanwege haar grove textuur. Probeer een zachte koekje of de helft van een kleine, ongeroosterde bagel als invaller.

Bonen en zacht fruit

De meeste verse groenten en bonen zijn natuurlijk laag in natrium en zuren, waardoor ze niet giftig nonirritating voedingskeuzes wanneer hebt u een pijnlijke tong. Gekookte bonen zijn zachte, vereisen weinig kauwen en bieden eiwit, vezels en een scala aan vitaminen en mineralen. Groenten met een zachte textuur wanneer gekookt, zoals erwten, aardappelen, squash en spinazie, zijn ook goede opties. Zelfgemaakte crème van plantaardige soepen zijn voedzaam, smaakvolle voedingsmiddelen. Toestaan dat gekookte bonen, fruit of soep afkoelen voordat het eten omdat warm voedsel verder je tong irriteren kunnen.

Overwegingen

Hoewel na een pijnlijke tong meestal een kleine, voorbijgaande probleem is, kan een aanhoudend pijnlijke tong wijzen een ernstige onderliggende medische aandoening of nutritionele deficiëntie. Als u ontwikkelen een zere tong zonder aanwijsbare oorzaak, maar de voorwaarde blijft bestaan, moet u uw arts raadplegen. Als je tong begint te zwellen en ademhalingsproblemen veroorzaakt, proberen dringende medische hulp.


gerelateerde artikelen