Ziekten die zwelling van de enkels veroorzaken

April 29

Ziekten die zwelling van de enkels veroorzaken

Talloze ziekten kunnen veroorzaken zwelling van de enkels. Volgens de Amerikaanse National Library of Medicine en de National Institutes of Health (NIH) is voet en enkel zwelling een veelgehoorde klacht van de gezondheid, vooral bij oudere personen. De ophoping van vocht in de benen, enkels en voeten is bekend als perifeer oedeem. De NIH merkt dat zwelling in de lagere uitersten--die is meestal pijnloos--is vooral merkbaar als gevolg van de effecten van de zwaartekracht.

Congestief hartfalen

Congestief hartfalen kan zwelling van de enkels veroorzaken. Volgens de American Heart Association (AHA), congestief hartfalen treedt op wanneer iemands hart niet voldoende bloed van de pomp tot zijn weefsels en organen. Congestief hartfalen kan veroorzaakt worden door het volgende: coronaire hartziekte of vernauwde slagaders die bloed naar het hart, een eerdere hartaanval, hypertensie of verhoogde bloeddruk, hart-en vaatziekten ventiel, leveren hart spier ziekte, aangeboren hartafwijkingen en hart ventiel infectie. De AHA merkt op dat als iemands cardiale output of bloed stroom uit de afname van het hart, de hoeveelheid bloed weer terug naar het hart afneemt, waardoor meer bloed in de aderen, te blijven, wat in weefsel congestie resulteert en zwelling of oedeem. Volgens de AHA is congestief hartfalen-gerelateerde zwelling meest voorkomende in de benen en enkels, hoewel de vloeistof ook kan zich ophopen in de longen van een persoon en ademhalingsproblemen veroorzaken.

Pre-eclampsie

Zwangere vrouwen kunnen zich enkel zwelling veroorzaakt door pre-eclampsie. De pre-eclampsie Foundation stelt dat pre-eclampsie is een door de zwangerschap en postpartum-gerelateerde aandoening van zowel de moeder en het ongeboren kind en dat ermee te maken ongeveer 5 tot 8 procent van de zwangerschappen. Een progressieve aandoening, pre-eclampsie is gekenmerkt door een verhoogde bloeddruk, eiwit in de urine, plotselinge gewichtstoename, hoofdpijn, wijzigingen van de visie en zwelling in de enkels. Volgens de Stichting pre-eclampsie, pre-eclampsie meestal optreedt in het tweede of derde trimester van een zwangerschap en is nauw verbonden met twee andere problematische veterinairrechtelijke voorschriften: zwangerschap-geïnduceerde hypertensie (PIH) en toxemia--de aanwezigheid van giftige stoffen in de bloedbaan. De pre-eclampsie Foundation stelt dat pre-eclampsie, samen met hypertensie zwangerschap-gerelateerde aandoeningen, is een van de meest voorkomende oorzaken van overlijden in moeders en zuigelingen, waardoor 76.000 moedersterfte en 500.000 Zuigelingensterfte jaarlijks, vanaf juli 2008.

Nierfalen

Nierfalen is een andere ziekte die tot zwelling van de enkels leiden kan. Volgens het nationale Instituut van Diabetes en de spijsverterings en de nierziekten of de NIDDK--een divisie van de National Institutes of Health--iemands nieren verwijderen van overtollig vocht, mineralen en afval van haar bloed, en ze produceren hormonen die haar sterke botten en haar bloed gezond houden. Er zijn twee soorten nierfalen--acute en chronische--die worden veroorzaakt door verschillende factoren. Wanneer iemands nieren mislukken, metabolische afvalstoffen zich ophopen in haar lichaam, haar bloeddruk kan stijgen, haar lichaam water kan vasthouden en haar productie van rode bloedcellen kan afnemen. De NIH merkt op dat de volgende gemeenschappelijke symptomen die gepaard gaan met nierfalen: anorexia of verminderde eetlust, vermoeidheid, misselijkheid of braken gedurende dagen, verlengd bloeden, traag of trage bewegingen, en zwelling van de benen, enkels en voeten, onder anderen.


gerelateerde artikelen