Hoe aan constipatie te voorkomen bij het nemen van ijzer tabletten

May 23

Hoe aan constipatie te voorkomen bij het nemen van ijzer tabletten

Artsen voorschrijven ijzersupplementen voor-ijzertekort bloedarmoede, die ontwikkelen kan wanneer voldoende inname van ijzer niet door middel van dieet of met bepaalde voorwaarden zoals zware menstruatie, zwangerschap, ziekte van Crohn of nierfalen bereikt wordt. Een mogelijke complicatie van het nemen van ijzersupplementen is constipatie. Hoewel ijzer supplement-gerelateerde constipatie ongemak veroorzaakt, is het meestal niet een ernstig probleem. Voorkomen of verlichten van constipatie en zaken met een paar voeding en levensstijl veranderingen soepel in beweging te houden.

Stap 1

Werk je weg tot het nemen van uw volledige dosis van ijzer om te helpen uw spijsverteringsstelsel passen aan supplementen, die minimaliseert constipatie bijwerkingen. Beginnen met de helft van de aanbevolen dosering. Geleidelijk verhoging van de dosis om de drie dagen tot u neemt de volledige aanbevolen dagelijkse dosering van ijzer.

Stap 2

Uw dagelijkse dosis van ijzer scheiden in drie kleinere dagelijkse dosis te verminderen de kans op obstipatie.

Stap 3

Hoe aan constipatie te voorkomen bij het nemen van ijzer tabletten

Drink een volledige 8-ounce glazen water of oranje sap met elke pil ijzer naar je darmen te voorzien van de vloeistoffen die nodig zijn om te produceren zachtere ontlasting. Een bijkomend voordeel aan het drinken van sinaasappelsap is dat het bevat vitamine C, waardoor het lichaam van de absorptie van ijzer.

Stap 4

Hoe aan constipatie te voorkomen bij het nemen van ijzer tabletten

Eet een ruime hoeveelheid verse groenten en fruit per dag. Fruit en groenten zijn rijk aan vezels. Vezel voegt bulk aan de ontlasting, waardoor ze makkelijker te geven tijdens de stoelgang. Het Amerikaanse departement van landbouw voedselpiramide raadt aan twee tot vier porties fruit eten en drie tot vijf porties groenten per dag. Zijn groenten en fruit in elke maaltijd en om te voldoen aan uw dagelijkse behoeften tijden snack.

Stap 5

Hoe aan constipatie te voorkomen bij het nemen van ijzer tabletten

Oefening elke dag te stimuleren van gezonde stoelgang. Probeer fysieke activiteiten zoals wandelen, 20 minuten van lichte aerobics of een fietstocht.

Stap 6

Het toilet gebruiken zodra u de behoefte voelt. Houden van de stoelgang kan leiden tot constipatie.

Stap 7

Neem een Kruk waterontharder wanneer nodig voor het verlichten van constipatie. Kruk weekmakers verhogen het watergehalte in de ontlasting, waardoor ze zachter en gemakkelijker te geven tijdens de stoelgang. Kruk weekmakers kunnen genomen worden dagelijks of elke andere dag gedurende periodes van hardnekkige constipatie. Walgreens' Easy-Lax en Colace Kruk waterontharder zijn twee over-the-counter merken aanbevolen door de Universiteit van Washington Medical Center.

Waarschuwingen

  • Om te voorkomen overdosis, neem nooit meer dan de aanbevolen dosis van ijzer zonder toestemming van uw arts.
  • IJzeren blokkeert de absorptie van sommige antibiotica. Informeer uw arts dat u ijzersupplementen alvorens antibiotica nemen. Uw arts kan een ander antibioticum voorschrijven of adviseren dat u tijdelijk staken van het gebruik van ijzersupplementen tijdens de duur van uw antibioticum cyclus.
  • Het is normaal dat donker gekleurde ontlasting wanneer nemen ijzer supplementen. Echter, Raadpleeg een arts als u ervaring tarry uitziende zwarte ontlasting, rode strepen in uw ontlasting buikkrampen of problemen hebben met scherpe buikpijn.
  • Houd ijzersupplementen buiten bereik van kinderen en huisdieren. Contactpersoon vergif controleren of een noodsituatie kamer direct als er kinderen of huisdieren per ongeluk inslikken van ijzersupplementen.
  • Raadpleeg uw arts voor advies als huismiddeltjes niet om constipatie symptomen te verlichten.

gerelateerde artikelen