De bijwerkingen van melatonine in de 3-jarigen

January 18

De bijwerkingen van melatonine in de 3-jarigen

Als uw peuter vaak moeite met in slaap vallen of blijven slapen door de nacht heeft, kan hij profiteren van de behandeling met een over-the-counter supplement genaamd melatonine. Melatonine is bijzonder effectief als uw kind ook ontwikkelingsstoornissen, mentale retardatie of autisme, naast slapeloosheid heeft, mogelijk MedlinePlus wordt uitgelegd. De bijwerkingen van melatonine in de 3-jarige kleuters meestal na te bootsen die ervaren door oudere kinderen en volwassenen. Geven geen melatonine tot uw peuter tenzij geadviseerd om dit te doen door een kinderarts.

Vangsten

Professionals in de gezondheidszorg met de Universiteit van Maryland Medical Center-verslag dat kinderen onder de leeftijd van 15 jaar die 1 tot en met 5 mg melatonine nemen op risico worden kunnen van de ontwikkeling van de vangsten als een neveneffect van dit supplement. UMMC gezondheidswerkers adviseren derhalve dat kinderen in deze leeftijdsgroep niet meer dan 0,3 mg melatonine per dag nemen. Inbeslagneming symptomen kunnen omvatten ongebruikelijke spier of lichaam spasmen, misselijkheid, duizeligheid of verlies van bewustzijn. Als uw 3-jarige een van deze symptomen inbeslagneming vertoont na het nemen van een dosering van melatonine, zoeken prompt medische zorg van uw kinderarts.

Levendige dromen

Uw peuter kan ongewoon levendig dromen ervaren als een neveneffect van het nemen van melatonine, volgens de BC Children's Hospital. Levendige dromen kunnen worden storend aan uw kind en kunnen hem wakker tijdens de nacht. Als deze nevenwerkingen hinderlijk zijn, spreken met uw kind arts voor verdere begeleiding en zorg.

Overdag vermoeidheid

Behandeling met melatonine kan overdag vermoeidheid, waardoor uw peuter die ongewoon lethargisch. Hij kan vaak dutje tijdens de dag of mogelijk niet geïnteresseerd in deelname zijn gebruikelijke fysieke activiteiten, zoals spelen op de speelplaats of paardrijden zijn driewieler. Praat met uw kind arts als overdag vermoeidheid aanhoudt of ernstig wordt. Van uw peuter arts kan aanbevelen verminderen het bedrag van melatonine geeft u uw kind om overdag vermoeidheid.

Maagklachten

Melatonine supplementen kunnen uw peuter de maag irriteren. Maagkrampen kan uw 3-jarige om te klagen dat hij of zijn buik pijn kan vermijden het eten van zijn favoriete snack of maaltijd. Uw kind arts raadplegen als maagklachten bijwerkingen ernstig zijn of niet binnen een paar uur van melatonine behandeling verdwijnen.


gerelateerde artikelen