De effecten van lijnzaadolie op bloeddruk

April 14

De effecten van lijnzaadolie op bloeddruk

Als uw bloeddruk te hoog is, heb je een hoger risico op het ontwikkelen van hart-en vaatziekten of een hartaanval of beroerte. Uw bloeddruk onder controle te houden betekent eten van een gezond dieet, het krijgen van regelmatige lichaamsbeweging, het verliezen van gewicht en het beheer van stress. Het kan ook nodig medicatie om te voorkomen dat ernstige ziekte zijn. Sommige gevallen van hoge bloeddruk kunnen ook profiteren van het nemen van lijnzaad olie of consumeren van lijnzaad. Echter hoge bloeddruk is een ernstige medische aandoening, en lijnzaad olie mogelijk niet geschikt is voor iedereen, dus het moet alleen worden gebruikt onder medisch toezicht.

Bloeddruk

Bloeddruk meet de kracht die het bloed tegen de wanden van het bloedvat plaatsen als het reizen door het lichaam. Het is opgenomen als een breuk en boven of systolische nummer, de kracht gemaakt vertegenwoordigt bij de opdrachten voor het hart. De onderkant, of diastolische nummer, vertegenwoordigt de kracht gemaakt als het hart in rust. Hypertensie of hoge bloeddruk wordt gediagnostiseerd wanneer de systolische druk tussen 140 tot 159 is en/of diastolische druk tussen 90 tot en met 99. Hoge bloeddruk kan worden veroorzaakt door een onderliggende medische aandoeningen; medicijnen; een dieet rijk aan cholesterol, vet en zout; een sedentaire levensstijl; roken en overgewicht. Hypertensie betekent de hartspier is werknemer harder dan normaal bloed en zuurstof te leveren aan het lichaam, en als het niet goed is gecontroleerd, het kan leiden tot ernstige ziekte en zelfs fataal zijn.

Lijnzaad olie

Lijnzaad olie is geproduceerd uit de zaden van de vlas plant, of Linum usitatissimum, L. Deze plant bevat de essentiƫle vetzuren Omega 3 en Omega 6, die het lichaam nodig heeft, maar maakt niet. Het soort etherische olie gevonden in lijnzaad olie heet alpha-linoleenzuur of ALA, die het lichaam wordt omgezet in Eicosapentaeenzuur of EPA en Docosahexaeenzuur (DHA) of DHA. EPA en DHA zijn de soorten van Omega 3 vetzuren gevonden in vis, en is gebleken dat het risico van hoge bloeddruk en hart-en vaatziekten verlagen. Echter het is onduidelijk als de ALA in lijnzaad olie produceren kan genoeg DHA en EPA om de gezondheid van dezelfde voordelen als vis, meldt de Universiteit van Maryland Medical Center.

Cholesterol en triglyceriden niveaus

Hoge bloeddruk kan worden veroorzaakt door hoge niveaus van cholesterol en triglyceriden. Hoge niveaus van beide kunnen bijdragen tot de opbouw van plaque langs het bloedvat muren. Zoals tandplak zich ophoopt, de bloedvaten worden hard en smalle beperkt de ruimte die het bloed heeft om door te reizen. Als het bloed door het lichaam wordt gepompt, wordt meer kracht geplaatst tegen het bloedvat muren, waardoor de bloeddruk stijgen. Lijnzaad zijn hoog in vezel en vezel belemmert het vermogen van het lichaam te absorberen van cholesterol en vet; dus het eten van vezelrijk voedsel kan helpen beschermen tegen de vorming van tandplak. Echter volgens MedlinePlus, heeft onvoldoende onderzoek gedaan om te bepalen of lijnzaad olie hetzelfde effect heeft. Lijnzaad olie kan alleen maar nuttig zijn voor het voorkomen van hoge bloeddruk zijn, maar het kan niet zitten kundig voor lagere bloeddruk in die al gediagnosticeerd.

Aanbevolen hoeveelheid

Koud water vette vis en vis olie supplementen zijn de beste bronnen van Omega 3 vetzuren en een algemene aanbeveling is om 3 of meer gram visolie dagelijks, om te helpen beheren van bloeddruk. Ter vergelijking merkt een eetlepel vlas zaadolie ongeveer 0.07grams van EPA en DHA heeft, de Harvard Medical School. Dit betekent dat het zou moeten nemen ongeveer 42 eetlepels lijnzaad olie, deze eis te voldoen. Echter lijnzaad te consumeren als je geen vis, verbruiken omdat 1 oz van lijnzaad 1,8 g van omega-3 vetzuren bevat. Lijnzaad kunnen grond omhoog en toegevoegd aan uw maaltijden.


gerelateerde artikelen