Hormonale veranderingen als gevolg van oefening in vrouwen

March 29

Hormonale veranderingen als gevolg van oefening in vrouwen

Oefening kan leiden tot hormonale veranderingen bij vrouwen. Sommige veranderingen worden overwogen gunstig, terwijl anderen een negatief effect kunnen hebben. In de meeste gevallen produceren matige hoeveelheden van oefening positieve effecten op hormonen, terwijl grote hoeveelheden van oefening eigenlijk schade aan het lichaam toebrengen kunnen door het gooien van normale hormonale patronen.

Human Growth Hormone

Menselijk groeihormoon of HGH, wordt uitgescheiden in het lichaam na een circadiane ritme. De twee meest krachtige nondrug manieren om te stimuleren van HGH is door middel van slaap en oefening. Menselijk groeihormoon is verantwoordelijk voor de groei zelf, alsmede de omzet van spier-, bot- en collageen. Het heeft een rol in de metabolische werking, met inbegrip van de verhoging van de vetstofwisseling en onderhouden van een gezonder lichaamssamenstelling in hun latere leven. Volgens "Sports Medicine," wordt groeihormoon oefening-veroorzaakte reactie, of EIGR, goed herkend. Beide weerstand opleiding en uithoudingsvermogen oefening spelen een belangrijke rol bij het verhogen van de EIGR.

PMS

Fysieke en emotionele veranderingen die een deel van het premenstrueel syndroom optreden in bijna 80 procent van de vrouwen die menstrueren. Deze veranderingen optreden als gevolg van de hormonale schommelingen binnen de menstruele cyclus, maar over het algemeen worden veroorzaakt door het dalende progesteron niveaus vóór de periode. Vrouwen natuurlijk leven is gericht op voeding en dieet supplementen en oefening als nondrug manieren om PMS symptomen te verminderen. De website stelt dat vrouwen die uitoefenen minder aanvallen met woede, depressie en andere PMS-symptomen ervaren, met inbegrip van stress. Het moedigt vrouwen met PMS of uit te oefenen 20 tot 45 minuten per dag ten minste drie keer per week.

Oefening-geïnduceerde amenorroe

Sommige vrouwen niet langer met maandstonden wanneer zij overdreven uitoefenen. Bepaalde soorten van de oefening, zoals lange afstand hardlopen en ballet dansen, worden geassocieerd met lage lichaamsgewicht. De combinatie van lage lichaamsgewicht en buitensporige oefenen want het lichaam om het te geloven is in een staat van de honger. Wanneer de voeding is niet de calorieën die verbrand door oefening tegengaan, begint het lichaam systemen niet vereist voor overleving, met inbegrip van het reproductieve systeem afsluiten. Vrouwen met oefening geïnduceerde amenorroe zijn tekort aan oestrogeen, die kan leiden tot onvruchtbaarheid, vaginale en borstkanker atrofie en osteoporose. Als verlengd, kan het het risico van hartaanval later in hun leven verhogen. Deze situatie kan worden omgekeerd door toenemende calorie-inname of het nemen van oestrogeen in de vorm van pillen of een patch.

Neder-Breast Cancer Risk

BreastCancer.org haalt studies waaruit blijkt een verband tussen matige-naar-krachtige oefening en verlaagde risico van borstkanker. Onderzoekers geven aan regelmatige intense oefening vermindert risico op borstkanker door oestrogeenniveaus te verlagen. Één dergelijke gerandomiseerde trial werd gemeld in de "Journal of Clinical Oncology" in februari 2010. Onderzoekers gevolgd 320 sedentaire postmenopauzale vrouwen, leeftijd 50 tot en met 74, voor één jaar. Helft deed 225 minuten per week van aërobe oefening, terwijl de andere helft hun gebruikelijke activiteitenniveau gehandhaafd. Aan het eind van een jaar daalden zowel estradiol en gratis-oestradiol niveaus in de groep van de oefening. De onderzoekers zeggen de verlagingen geholpen verminderen het risico van postmenopauzale borstkanker.


gerelateerde artikelen