Inktvis en vitamine B-12

May 26

Inktvis en vitamine B-12

Als je toevallig te laten verwennen in een calamari starter op uw favoriete Italiaanse of tapas ter plaatse, ervan verzekerd dat het gezond voor u kan zijn. Inktvis, of calamares, is een goede bron van vitamine B-12 en mager eiwit. Vitamine B-12 is betrokken bij gen en bepaalde celvorming. Gewoon kijken naar de koken methoden om te minimaliseren van de blootstelling aan onvriendelijke vetten voor je hart.

Goede bron van vitamine B-12

Voor volwassenen adviseert de National Institutes of Health Office van Dietary Supplements een dagelijkse inname van 2,4 microgram vitamine B-12. Een 3-ounce portie voor squid biedt ongeveer 1.1 microgram vitamine B-12, die is ongeveer 45 procent van de aanbevolen hoeveelheid van dieet. Het dezelfde serveren van squid bevat ook 13 gram mager eiwit en slechts 1 gram vet. Een kopje melk of yoghurt biedt ongeveer hetzelfde bedrag voor vitamine B-12, maar schiet tekort op het gehalte aan andere melkeiwitten, met slechts 8 gram--5 gram minder dan de inktvis. Andere bronnen van vitamine B-12 zijn rundvlees, vis en kaas.

Functies van vitamine B-12

Vitamine B-12 is noodzakelijk voor DNA-synthese, evenals rode bloed en zenuwcel vorming. Rode bloedcellen vervoeren zuurstof en afvalstoffen uit het lichaam verwijderen. Vitamine B-12 ook nodig is voor de vorming van hemoglobine en onderhoudt status iron, voorkomen van anemie. Zenuwcellen communiceren sensorische informatie zoals smaak en geur naar de hersenen, en voeren ook onwillekeurige lichaamsfuncties zoals de ademhaling en de spijsvertering. Krijgt niet genoeg vitamine B-12 kan veroorzaken bloedarmoede, gewichtsverlies, constipatie, evenwicht problemen, depressie en slecht geheugen.

Andere positieve

Volgens het Monterey Bay Aquarium Seafood Watch Guide is inktvis--die geen hoge niveaus van kwik--een goed alternatief voor schaal-en schelpdieren die is onhoudbaar als gevolg van overbevissing of milieu veranderingen. Sommige voedingsmiddelen koken kan veranderen de hoeveelheid vitamines die zij bieden, maar koken squid geen aanmerkelijk schade vitamine B-12 niveaus. Omdat vitamine B-12 natuurlijk aan eiwitten in het voedsel gebonden is, heeft verwarming een kleine invloed op het.

Gezonde bereiding

Inktvis wordt vaak gepaneerd en gebakken en sommige van de positieven consumeren de resulterende ongezonde vetten ontkent. Veel restaurants bieden calamari zowel gegrild en gebakken. Kies Gegrilde calamares te verminderen van uw inname van ongezonde oliƫn die tot ontsteking en verhoogde cholesterolniveaus in het lichaam bijdragen kunnen. Thuis, Marineer en grill calamari zodat een spannende en gezonde salade-topper.


gerelateerde artikelen